19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Vrhunski restoran služi meso iz laboratorije

Sve više restorana razmatra uvođenje „laboratorijskog“ mesa u svoje menije. Veštačko meso po svemu sudeći dobija na popularnosti, a takav slučaj ne zaobilazi ni vrhunske restorane sa Mišlenovim zvezdicama

Restoran Atelier Crenn se nalazi u San Francisku, i radi se o jednom od najboljih restorana na svetu kog vodi čuvena šefica Dominik Kren. Ona je pre par godina donela odluku da ne služi meso u svom restoranu kako bi dala doprinos borbi protiv nehumanog uzgoja životinja. Ona se zbog toga odlučila da na meni uvede meso iz laboratorije, a ne sa farmi.

Šefica se specijalizovala za moderne zaokrete u klasičnoj francuskoj kuhinji gde nije nečuveno da platite čak i 500 dolara po osobi za degustacijski meni od 14 sledova, navodi portal Investigate Midwest.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atelier Crenn (@atelier.crenn)

Dominik Kren sada u saradnji sa kompanijom Upside Foods uvodi na meni piletinu uzgajanu u laboratoriji, za koju tvrdi da je bolja od većine prave piletine koja se trenutno nalazi na tržištu.

Na ovako odvažan korak šefica se odlučila jer je shvatila da je meso osnova ishrane za više od 90% ljudi širom sveta. Meso uzgajano u laboratorijama može u velikoj meri da pomogne u borbi protiv nehumanog uzgajanja životinja. Takođe i u borbi protiv zagađenja planete.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Treba napomenuti da takva piletina uvek treba da prođe zvaničan „regulatorni pregled“ pre nego što se može pojaviti na meniju. Pored toga je važno istaći da naučnici tvrde da bi ta industrija zapravo mogla pogoršati klimatske promene. Ostaje da se vidi šta nam budućnost donosi, meso iz „epruvete“ svakako nije prolazni trend.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -