14 C
Belgrade
subota, februar 24, 2024

Avio-kompanije snose troškove prilikom otkazanih ili odloženih letova

Kako je sopšteno iz Bele kuće, u pripremi su novi propisi na osnovu kojih će avio-kompanije ubuduće biti obavezne da putnicima pokriju sve troškove prilikom otkazanih ili odloženih letova

Avio-kompanije u Americi već nekoliko godina unazad pokušavaju da unaprede svoje usluge, dok vlasti pokušavaju da ih ograniče u dosadašnjem poslovanju, posebno u delu koji se odnosi na kašnjenje ili otkazivanje letova.

Ukoliko se budu usvojili novi propisi, avio-kompanije će biti direktno odgovorne ukoliko dođe do bilo kakvih problema oko letova. U slučaju odlaganja, kašnjenja i slično, oni će imati zakonsku obavezu da putnicima isplate sve troškove, odnosno obroke i iznajmljivanje hotelskih soba, navodi Reuters.

Vila Rotonda – remek delo Andrea Paladia, saznajte više.

Državni sekretar za transport Sjedinjenih Država Pit Butigig je izjavio da kada avio-kompanija dovede do otkazivanja ili odlaganja leta, putnici ne treba da plate cenu toga. U to ulaze svi razlozi iza kojih stoji prevoznik, bilo da se radi o otkazivanju letova zbog tehničkih problema ili nedostatka posade.

To je poslednji u nizu poteza Bajdenove administracije za „slamanje“ avio-prevoznika i jačanje zaštite potrošača putnika za domaći avio-saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -