3.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Najbolji restoran na svetu se nalazi na stadionu

Geranium se nalazi na osmom spratu stadiona, i poziva goste da „probaju“ prirodu dok je istovremeno posmatraju oko sebe. Prošle godine je proglašenim najboljim restoranom na svetu, i danas ima tri Mišlenove zvezdice

Najbolji restoran na svetu se nalazi na stadionu u Kopenhagenu. Geranium ima panoramski pogled, prostrani, svetli prostor sa direktnim pristupom kuvarima u „open kithen“ koceptu.

Njegov lokalno inspirsan, sezonski promenjiv degustacijski meni „Universe“ traje najmanje tri sata sa oko 20 sledova. Otkako su Geranium učinili prvim danskim restoranom koji je osvojio tri Mišlenove zvezdice 2016. godine, suvlasnici Rasmus Kofoed i Søren se trude da ga održe ga svežim i uzbudljivim kako za redovne posetioce tako i za posebne goste.

Ukoliko i želite da probate vrhunsku hranu, morate rezervisati bat tri meseca unapred, a obrok će vas koštati vas oko 500 evra. Interesantno je navesti da prilikom rezervacije morate uplatiti avans od oko 200 evra za svaku osobu sa kojom želite da dođete u restoran.

Restoran je dizajniran u prepoznatljivom skandinavskom minimalističkom stilu. On je skroman, tih, i poznat po tome da ljudi dolaze kako bi na miru i u tišini odmorili. To je i neverovatno, imajući u vidu da se nalazi na osmom sparatu zgrade u sklopu fudbalskog stadiona Parken.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Na meniju možete pronaći neka najneverovatnija jela, poput kavijara jesetre sa dimljenim semenkama suncokreta i ukiseljenim listovima stabla oraha. Pored toga, tu su i lignje sa sušenom crnom ribizlom, začinskim biljem sa citrusnim voćem i emulzijom od Jakobovih kapica.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -