21 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Sao Migel, Havaji na evropski način

Azorska ostrva su poznata po neverovatno lepoj prirodi, njihova vulkanska priroda im daje poseban karakter i krajolike koji oduzimaju dah. Teško je izdvojiti neki deo, ali ako treba samo jedno ostrvo, neka to bude Sao Migel

Sao Migel (Sao Miguel) je najveće ostrvo u Azorima, i turistima nudi zaista puno sadržaja. Za njega kažu da su to u stvari Havaji na evropski način, u kojima uživaju podjednako i parovi i porodice. To je najveće i najnaseljenije ostrvo u čitavom arhipelagu.

U suštini, Azorska ostrva su poznata kao izmišljeno mesto za ljubitelje aktivnog odmora, za turiste koji vole da uživaju u kajaku, veslanju na dasci, ronjenju, surfovanju, kanjoningu, vožnji na obalu, jedrenju, ribolovu, planinarenju ili biciklizmu. Takođe, Azori su poznata evropska destinacija za posmatranje kitova ili delfina.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Sao Migel ostrvo je zbog svog vulkanskog porekla bogato vodom, postoji više od trideset gejzira i izvora bogatih mineralima. Zbog toga je ostrvo mesto na kom se može uživati u toplim prirodnim izvorima i spa centrima.

Prirodna čuda

Ovo ostrvo treba pre svega izdvojiti kao pravo čudo prirode, i njega izuzetno cene svi ljudi koji vole prirodu u njenom najsjajnijem obliku. Plave i zelene boje laguna i planinskih obronaka gotovo su nadrealne. Pored toga, ostrvo je prekriveno bujnim šumama sa brojnim vodopadima, po čijim rubovima se nalaze plaže prekrivene crnim peskom.

Otmena mesta za boravak

Apsurdno lepa priroda nije jedini razlog za posetu Sao Migelu. Postoje i neka neverovatno lepa mesta za boravak. Glavni grad je Ponte Delgado, u kom se nalaze brojni hoteli i restorani. Međutim, treba izdvojiti i ostala manja mesta koja nude brojne sadržaje za turiste. Tu su i Ribeira Grande, Sete Cidades ili Furnas, svako nudi nešto posebno.

Ponte Delgado je uglavnom miran grad. Do njega još uvek nije stigao masovni turizam, pa je u suštini lepo organizovani grad. On je pre svega čist, pedantan, sve je na svom mestu, od boja i izgleda fasada, do restorana i hotela. Grad deluje potpuno gospodski i dostojanstveno. Osim hotela, tu se mogu naći i brojni apartmani za smeštaj.

Lokalno stanovništo najbolje treba upoznati na pijaci. Mercado da Graça je pravo mesto ukoliko vas zanimaju lokalni specijaliteti i lokalno uzgajanovoće i povrće. Tu se mogu čuti najrazličitije priče, i saznati gde meštani odmaraju, gde su ta skrivena mesta koja turisti ne poznaju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -