27.5 C
Belgrade
petak, jun 21, 2024

Aktivno u kontaktu sa prirodom

Sunce, more i prijatan istarski povetarac. Opuštajući zvuk morskih talasa koji zapljuskuju obalu i vrlo karakteristična aroma mediteranskog zelenila koja prožima svaki kutak prekrasnog jadranskog pejzaža. Sve ovo zahteva da svaki trenutak provedete na otvorenom

Uživajte u brojnim pogledima koji oduzimaju dah sa moćnih litica i malih skrivenih bisera Portoroža i Pirana i okoline. Odaberite svoju omiljenu aktivnost i prepustite se uživanju u blagotvornoj mediteranskoj klimi i slikovitom plavo-zelenom krajoliku slovenačke Istre, koji će i vašu svakodnevnu aktivnost učiniti nezaboravnom.

Photo: Jaka Ivančič

Najlepši pogledi su sa vetrom u kosi

Preko brda i dolina, uz šumske ili popločane staze, sa pogledom na prostrano more i uvek uz cvrkut ptica. Istarske biciklističke rute su raznolike: od strmih do ravnih, kako za akciju, tako i za rekreaciju, svakako za podmlađivanje i porodičnu zabavu.

Photo: Jaka Ivančič

Otkrijte blago Pirana i okoline na e-biciklima

Piran predstavlja pravi mediteranski biser sa bogatom kulturnom baštinom. Biciklistička tura prolazi pored zidina i crkve Svetog Đorđa, kroz uske ulice i živahne trgove do Tartinijevog trga. Krenite uz obalu pored Bernardina i poznatih skladišta soli do Portoroža na sladoled ili kafu.

Photo: Jaka Ivančič

Istarski dodir tradicije

Beskrajni miris mora, soli i borova pratiće nas preko valova i staza domaće istarske hrane, koju proizvode ruke naših poljoprivrednika i ribara. Pomoći ćemo im u svakodnevnim zadacima i naučiti o održivom načinu odgovornog postupanja s morem i kopnom, na način na koji to vekovima radimo u slovenačkoj Istri.

Photo: Restavracija Pinija

Vinski doživljaj sa zalaskom sunca u zaleđu slovenačke Istre

Degustacije vina na imanju Brič se razlikuju od tradicionalnih. To su putovanja kroz tradiciju vinarstva u dolini reke Dragonje, degustacija izvrsnih vina koja sa ljubavlju stvara tim vinogradara, berača grožđa, vinara i enologa. Otkrijte priče koje stoje iza naših višestruko nagrađivanih organskih vina i njihovog posebnog ukusa i mirisa.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -