17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Gastronomska avantura na obali mora

Herceg Novi važi za jedan od najlepših primorskih gradova koji treba obići peške. Šetnja uz more svakako prija, ali da bi ovo iskustvo bilo zaista posebno, krenite u pravcu Zelenike do malog naselja Meljine. Tamo ćete u kompleksu s marinom i luksuzno obnovljenim hotelom unutar Lazareta iz 18. veka, svoje uživanje u morskom ambijentu začiniti gastronomskom čarolijom koja je za veoma kratko vreme postala jedna od znamenitosti čitave Boke Kotorske

Lazure Hotel & Marina predstavlja zaista impozantan objekat. Kulturno istorijsko dobro iz perioda venecijanske republike je pažljivim renoviranjem pretvoreno u butik hotel u kome se prepliću prošlost i sadašnjost, ali mu nesumnjivo predstoji i svetla budućnost. Visoki ugostiteljski standardi su imperativ i to se primećuje na svakom koraku, ali je jednom aspektu posvećena posebna pažnja. To je gastronomija.

Hotel Lazure, gastronomska avantura na obali mora

U četiri objekta kompleks Lazure Hotel & Marina nudi moderan i inovativan, a u isto vreme praktičan pristup kulinarstvu koji se najviše zasniva na fuziji uticaja kuhinja Mediterana, Južne Amerike i Azije.

Hotel Lazure, gastronomska avantura na obali mora

Ovaj koncept se naročito ističe u vodećem restoranu po imenu Rosemarine. Lokalne sezonske namirnice u rukama kreativnih Lazure šefova postaju riznice ukusa, bez obzira da li birate jela od mesa poput jagnjećih kotleta, hrskavih pačjih grudi ili više volite svežu ribu poput brancina ili tune. Za ukusan obrok neće biti uskraćeni ni ljubitelji pasti i rižota, međutim, nikako ne smete propustiti specijalnu ponudu sušija koja predstavlja nešto najbolje što u ovoj kategoriji možete naći na crnogorskom primorju.

Hotel Lazure, gastronomska avantura na obali mora

U restoranu Augusto Terrace gosti mogu da uživaju u svedenijoj ponudi. Ljubitelji morskih plodova naručiće gambore ili dnevni ulov ribe, a oni koji žele meso moći će da pojedu goveđi burger ili na primer svinjski kotlet. Ukus ove divne hrane pojačava morski ambijent u senci stoletnog bora, uz blagi povetarac i čašu izvrsnog lokalnog vina.

Rocco Lounge Bar je nazvan po kapeli staroj 200 godina koja je obnovljena i sada je deo glavnog hotelskog hola. Ovaj lounge bar nudi raznovrsna pića i izbor ukusnih deserata.

Hotel Lazure, gastronomska avantura na obali mora

Ipak, kruna hotelske ponude u sezoni je predivna plaža sa barom i restoranom. Na ovom mestu tik uz more, maštoviti zalogaji i šareni kokteli prosto mame da spustite sidro i prepustite se uživanju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -