1.8 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Interlaken, najviša železnica Evrope

Interlaken se nalazi u centralnom delu Švajcarske u području švajcarskih Alpa, i preko njega se može dalje putovati ka jezerima i planinama ove regije. Ovde se može iskusiti i jedna posebna vožnja vozom, a radi se o železnici na najvišoj nadmorskoj visini na svetu

Iako je grad sam po sebi izuzetno atraktivan i idiličan, za njega je svet čuo tek krajem 18. veka. Tada su počeli masovnije da ga posećuju domaći i strani slikari. Malo po malo, svet je krenuo da upoznaje švajcarsku kulturu i turizam je postao glavna privredna grana ovog kraja. Interlaken je skoro savim slučajno stavljen na turističku mapu.

Prvi turisti su dolazili najviše iz zdravstvenih razloga, zbog spa-tretmana i svežeg planinskog vazduha. Pored toga, ova destinacija je postala i važan centar za razne kompanije, posebno zbog konferencija koje se tamo održavaju i kongresnog turizma.

Interlaken je raj za planinare, okolni vrhovi viši su od 4.000 metara, a za sve turiste koji nisu vešti u ovim aktivnostima tu su planinskim vozovi za uživanje u lepotama prirode bez napora. Voz koji vozi do vrha Jungfraujoch deo je najviše železnice u Evropi. Putnici se voze sve do 3.450 metara nadmorske visine, uključujući i put kroz tunel dug 7 kilometara.

Ovaj grad se takođe nalazi između dva jezera, Thun i Brienz, pa možete uživati u vožnji brodom i pogledu na tirkiznu vodu u kojoj se ogledaju moćne planine u pozadini.

U Interlakenu živi svega 6.000 stanovnika, a i taj broj je u konstantnom padu. Osim migranata koji popunjavaju broj, u gradu nema puno domaćeg stanovništva koje “obnavlja” populaciju. Zbog toga se Švajcarci ozbiljno brinu o budućnosti grada. Gradske vlasti razmatraju ideju da se radno sposobnim ljudima koji rade od kuće ponudi mogućnost da pređu da žive i rade u gradu kako bi se grad oporavio.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Ova ideja je vredna pažnje, tamo caruju mir i tišina. Svež vazduh i masivne planine u pozadinu su odlična preporuka za sve one kojima treba sloboda i udobnost rada od kuće, a da to bude opet malo drugačije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -