1.8 C
Belgrade
utorak, mart 19, 2024

Britanski Guardian: Split obavezno treba posetiti

Poznati britanski list The Guardian je objavio prilog o Splitu i okolini, u kom su posebno istaknute lepote ostrva Brača, Hvara, Šolte, Visa i Mljeta

Reportaža Let’s Split: Croatian island-hopping is heavenly lista The Guardian predstavila je javnosti sve lepote dalmatinske obale i Splita, s posebnim osvrtom na lepote ostrva. U reportaži novinarka detaljno izdvaja sve prirodne lepote i sadržaje zbog kojih Split obavezno treba posetiti bar jednom u životu.

Novinarka je posetila i obišla brojne prirodne i kulturne znamenitosti Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Posebno je izdvojila sinergiju Splita i ostrva srednje i južne Dalmacije koja su dostupna redovnim i brzim trajektnim linijama.

Novinarka Eva Wiseman je naglasila da bogatstvo kulturne baštine, istorije i nezaobilaznih eno-gastronomskih iskustava lokalnih barova i restorana koje će očarati svakog putnika, navodi Turizmoteka.

Od kulturno-istorijskih znamenitosti je izdvojila Dioklecijanovu palatu, ali i plažu Zlatni rat ili Nacionalni park Mljet. Svaka destinacija ima zaista puno zanimljivih sadržaja koji će zadovoljiti i turiste sa najvećim očekivanjima.

Eva Wiseman takođe navodi da hrvatska obala ima preko 1200 ostrva. Neka su glamurozna, neka su samo u stenama koje posećuju galebovi. Neka su za naturiste, neka su za ribolovce, neka ostrva imaju lagune tako plave da izgledaju kao da su rađena u fotošopu. Najrazumniji i najpovoljniji način putovanja između ovih ostrva je trajektom, a sledeće godine će putovanja postati još razumnija.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Hrvatska nacionalna trajektna kompanija Jadrolinija postaje električna. Trajekti su projektovani za prevoz do 1.000 putnika i 156 automobila. Osim što ispuštaju manje štetnih gasova, obećavaju da će i skratiti vreme putovanja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -