14 C
Belgrade
subota, februar 24, 2024

Ljubljana među najpoželjnijim gradovima Evrope

Britanski magazin Wanderlust svake godine pravi liste najboljih gradova i destinacija širom sveta. Tradicionalno, na listi se nalaze i gradovi iz našeg regiona, od kojih se jedan našao na visokom šestom mestu, kao jedan od najpoželjnijih gradova Evrope

Wanderlust je najstariji britanski magazin za putovanja. Od strane redakcije magazina, Ljubljana je našla svoje mesto među najpoželjnijim gradovima Evrope za 2022. godinu. Od deset koliko ih ima na listi, Ljubljana je zauzela odlično šesto mesto.

Ljubljana je poznata kao grad za znatiželjne i avanturiste. Grad je riznica uzbudljivih tajni i prirodnih radosti, ponosna zelena prestonica Slovenije koja uvek rado dočekuje sve putnike željne kulture, umetnosti i zabave. Ljubljana je posebno dobro poznata po velikim zelenim površinama koje pružaju opuštenu atmosferu.

Veliko srce Slovenije krase pre svega šarena istorija i prirodna baština. U autentičnom šarmu Ljubljane najviše uživaju putnici koji se iznova vraćaju. Raznolikost gradskog života i odlična gastronoska scena samo su deo zbog sadržaja zbog kojih se turisti vraćaju u Ljubljanu.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Snaga Ljubljane leži pre svega u njenoj otvorenosti i karakteru. Ljubljana nije zaboravila da se razvija i prati globalne održive trendove, ali je i dalje zadržala šarm i iskru za one koji toliko vole istorijsko gradsko jezgro.

Više o ostalim nagrađenim gradovima možete pronaći na zvaničnoj internet stranici magazina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -