20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Hvar ponovo među najboljim destinacijama sveta

Travel+leisure magazin je na osnovu glasova svojih čitalaca napravio listu najlepših destinacija sveta. Među 50 najlepših se našlo i jedno ostrvo iz našeg regiona, iz Hrvatske

Hvar se ponovo našao među najboljim destinacijama sveta. Ugledni američki časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao ostrvo Hvar na listu najboljih destinacija koje treba posetiti u 2023. godini, navodi portal Total Croatia.

Magazin navodi da je na Hvaru moguće upoznati bogatu istoriju i kulturu zemlje, uživati u poznatoj hvarskoj gastronomiji kao i odsesti u vrhunskom smeštaju. Osim toga, ova destinacija je odlična za posetu tokom cele godine. Hvar ima topla leta i blage zime, i spada u najsunčanija ostrva u Hrvatskoj, s više od 2.800 sunčanih sati godišnje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Best of Dalmatia (@best_of_dalmatia)

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Grad Hvar ima puno sadržaja koje može ponuditi turistima. Iako ga nazivaju ostrvom vina i lavande, Hvar ima izuzetno bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Hvar zaista ima sve, očuvanu prirodu, mirne zalive sa čistim morem, ali takođe i odlične domaće delikatese. Sve to svakako preporučuje ostrvo putnicima, i nije čudo što se po ko zna koji put Hvar našao među najboljim svetskim destinacijama.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -