20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Otvara se žičara Kotor – Lovćen

Projekat na koji se dosta dugo čekalo se privodi kraju, pa će turisti već ovog leta moći da se voze žičarom Kotor – Lovćen. Ovaj projekat ima za cilj da obogati turističku ponudu na samo Kotora i Lovćena, već i cele Crne Gore

Prema projektu, nova žičara treba da spoji primorski Kotor, grad pod zaštitom Uneska sa Nacionalnim parkom Lovćen, u čijem se centru nalazi Njegošev mauzolej. Žičara Kotor – Lovćen bi trebalo da bude otvorena 13. jula, navodi Boka News.

Svi radovi su privedeni kraju, i kabine su spremne, što najavljuje jednu ozbiljnu turističku atrakciju Crne Gore. Žičara kreće sa 65 metara visine i penje se do preko 1.350 metara nadmorske visine.

Svi posetioci će imati priliku da za oko 11 minuta pređu iz zaliva do vrha planine i obrnuto. Linija je duga oko četiri kilometra, imaće 40 gondola, sa kapacitetom od oko hiljadu putnika na sat.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Pored toga što se ova ideja koja se može turistički valorizovati, ona za cilj imada otkrije sve lepote i zaliva i Lovćena na jedan novi i poseban način. Žičara je svakako odličan sadržaj i dodatak turističkoj ponudi Kotora, što doprinosi dodatnoj prepoznatljivosti Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -