14 C
Belgrade
subota, februar 24, 2024

The Telegraph: Cres je neotkriveni raj

Cres je još uvek mesto sa autentičnim lokalnim stanovništvom, veličanstvena kombinacija farmi meda, taverni sa plodovima mora i plaža koje čekaju da budu otkrivene

Britanski novinar Tristan Rurtherford u je poznatom britanskom listu The Telegraph objavio reportažu o ostrvu Cres, za koje kaže da je još uvek neotktiveni turistički raj.  Članak Cres: Croatia’s forgotten island that costs as half as much as Hvar predstavlja ovo ostrvo u kao idealnu destinaciju sa bogatom turističkom ponudom i sadržajima.

Novinar je posetio atrakcije Cresa, i sve ih je opisao kao raskošnu simbiozu prirodnih lepota i autentičnih sadržaja po pristupačnim cenama. Posebno su opisane plaže Lubenice, i čisto mora puno delfina, ali takođe i do srednjovekovni grad Cres sa velikim brojem crkvica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatia Explore (@croatia_explore)

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Sa posebnom pažnjom je opisana i bogata trpeza ovog kvarnerskog ostrva koja obiluje autohtonom eno-gastronomskom ponudom od morskih plodova i lokalnih vinskih sorti, sve do čuvenog meda.

Cres „destilira“ najbolje od Hrvatske. Plaže i planine, grad i selo, plaže i planine, grad i selo, surf and turf (plodove mora i plodove tora), sve to u jedno mirno ostrvo. Cres je još neotkriveni raj, i treba ga posetiti, i upoznati Kvarner na pravi način.

Više o reportaži možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -