25.4 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Tatjana Matić, Captain #ATTHEMOXY

Nema nikakve sumnje da ćete nečijoj tituli šefice ili šefa, teško dodati i tutulu: „Omiljen/a u društvu“. Da li zbog toga što su u literaturi i na filmu uglavnom predstavljani kao namrgođene brkajlije, odnosno kao okrutni goniči robova, ili zato što je svako od nas na poslu imao i težih slučajeva, tek, šefovi ne važe baš za najprijatnije osobe. Na svu sreću, nova poslovna etika i neki divni ljudi, udruženim snagama uspevaju da nam pokažu da ne mora uvek tako. Naprotiv! Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Tatjanu Matić koja je zaista „totalno drukčija od drugih“. Ona čak i nije šefica, ona je kapetanica, njen brod je hotel Moxy Beograd, a njena posada sve vreme radi sa najvedrijom devojkom koju možete da zamislite. Naposletku, šta reći o Tatjaninom odnosu prema poslu kad sama kaže da u hotelu Moxy živi svoj san

Tatjana Matić, Captain #ATTHEMOXY

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
TM: U današnje vreme se sve mnogo brzo sve dešava i vreme „curi“ brže neko ikad. Čini mi se da izreka „strpljen, spasen“ dobija novu dimenziju. Mladi bi trebalo da imaju cilj i da rade vredno, predano i strpljivo da bi do njega došli. Ništa ne može da se ostvari preko noći. Moraju biti odgovorni za svoj rad i trud, jer od toga puno zavisi. Lično bih im savetovala i da budu radoznali i svestrani, kao deca, mene je to uvek guralo napred.

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
TM: S obzirom da moja sestra živi daleko i retko imam priliku da je posetim, idealan odmor mi je da odem da vidim nju i njene sinove, provedem vreme sa njima i da stvaramo zajedničke uspomene. Kada putujem na klasičan odmor, na more, volim da pored opuštanja na plaži otkrivam tu destinaciju iz ugla lokalnog stanovništva – da posetim mesta koja oni posećuju, probam njihove gastronomske specijalitete, da razgovaram i smejem se sa „lokalcima“ i doživim tu zemlju na pravi način.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
TM: Samo da je domaće… Volim našu kuhinju, sarmice od zelja i paprikaš bih mogla da jedem svaki dan. Ipak, kada god imam priliku želim da probam i nešto novo. Po svojoj prirodi sam radoznala i hedonista, tako da stvarno uživam i u hrani i u životu. Vodim se onim da hedonizam jača organizam.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
TM: Na putovanje ne volim da idem sa puno stvari, pa uvek unapred isplaniram šta ću da ponesem. Ono što je obavezno su pozitivna energija i puno osmeha. Od praktičnih stvari, obavezno imam neki plan za obilazak, telefon sa dobrom kamerom i jakom baterijom i par udobnih patika.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
TM: Argentina mi je za sada neostvarena želja. To je zemlja koja me privlači svojom raznolikošću, prelepim gradovima, čudesnom prirodom… Imam ozbiljnu nameru da je posetim jednog dana. Volim da putujem, da otkrivam nova mesta, njihove kulture, istoriju, stvaram nova prijateljstva. Istovremeno, na putovanjima volim i da promovišem Srbiju i motivišem ljude da nas posete.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -