26.1 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Herceg Novi među najboljim primorskim gradovima sveta

Herceg Novi je poznat po mimozama i mnogobrojnim stepenicama. Prepun bujnog zelenila, grad skriva mnogobrojne vrste tropskog cveća, i poznat je po brojnim festivalima, ali i kao „grad sunca“. O njegovoj popularnosti i lepoti govori i lista koju je napravila kompanija „Fred. Olsen Cruise Lines“, svrstavši ga među najlepše svetske gradove na moru

Kompanija za krstarenja Fred. Olsen Cruise Lines je napravila listu koja sadrži najbolje gradove na moru na svetu. Istraživanje je obuhvatilo 117 gradova globalno, a oni su rangirani na osnovu nekoliko kategorija. Na listi se našao i Herceg Novi, među najboljim primorskim gradovima sveta.

Kategorije na osnovu kojih su rangirani gradovi su kvalitet kulturnih atrakcija, broj mesta na Uneskovoj listi svetske baštine, popularnost na pretraživaču Gugl i opšta prisutnost na društvenim mrežama.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Na prvom emstu se našao Rejkjavik sa Islanda, zatim slede Briž, i na trećem mestu Napulj. Na ostalom mestima se nalaze Monako, Split, i na šestom mestu Heceg Novi. Na listi među prvih deset tu su još i Amsterdam, Kejptaun, Dablin i Gibraltar.

Više o istraživanju možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -