20.1 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Najpovoljnija zemlja za putovanja u Evropi

Toplo vreme, niske cene, fascinantna istorija i neverovatna priroda pozivaju turiste u glavni grad Bosne i Hercegovine da ga posete. Čini nam se da Sarajevo nikad nije bilo popularnije

Bosna i Hercegovina je uglavnom turistima poznata kao mesto gde je započeo Prvi svetski rat. Osim toga, kao zemlja gde je godinama kasnije usledio još jedan, ništa manje razoran i tragičan. Međutim, percepcija turista se menja, pa je Bosna i Hercegovina sada prepoznata kao mesto bogate istorije, predivne prirode i kao najpovoljnija zemlja za putovanja u Evropi.

Glavni grad Sarajevo ove godine beleži najveći broj turista u posleratnoj istoriji, navodi Euronews. Ovaj balkanski grad često se opisuje kao mesto gde istok susreće zapad jer se arhitektonski stilovi razlikuju u različitim područjima kako bi odražavali njegovu mešovitu istoriju.

Photo: iStock

U Starom gradu, poznatom kao Baš Čaršija izgrađenom od strane Osmanlija u 15. veku, posetioci istražuju tradicionalne zanatske radnje i popularne restorane. S prosečnom cenom tradionalnog bureka koji košta manje od 2 evra, a hotel sa pet zvezdica u središtu glavnog grada po ceni od 120 evra, Sarajevo nudi luksuzne i povoljne opcije putovanja dostupne svima.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

U ostalim delovima grada više se vidi uticaj Austro-Ugarske. Dominiraju tradicionalne neorenesansne građevine koje obežavaju decenije vladavine Austrijskog Carstva. Grad je lako istražiti pešice, pa je to sjajan način da započnete svoj boravak ovde.

U Sarajevu se može videti ko je i kada osvajao ovaj deo sveta, pa je različitost i multitkulturalnost prisutna na svakom koraku. U Sarajevu se sve to lepo slaže, i svaki deo grada ima šta da ponudi turistima. Od starog centralnog dela, do modernog i poslovnog, u Sarajevu možete pronaći sve što vam treba, sve po vašoj meri.

Za mnoge turiste Sarajevo je veoma poželjna destinacija, jer se radi o živom, toplom i gostoljubivom gradu. Meštani često vole da kažu da je Sarajevo lepše od Pariza, pa predlažemo da ga posetite i otkrijete zašto je to tako.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -