18.6 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Najpopularnije destinacije u Srbiji

Najpopularnije destinacije u Srbiji i ove godine su bile Zlatibor, Kopaonik i Vrnjačka Banja. Strani turisti su tradicionalno birali Beograd, dok su domaći birali planine ili banje

Na osnovu podataka Republičkog zavoda za statistiku, od početka godine do juna meseca u Republici Srbiji boravilo je ukupno 1.849.829 turista. To je za 14% više u odnosu na prvih 6 meseci 2022. godine. Domaćih turista je bilo 956.467, dok je stranih bilo ukupno 893.362.

Što se tiče broja ostvarenih noćenja, ostvareno je ukupno 5.518.552 noćenja, što je za čak 11% više nego u istom periodu prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 3.011.688 noćenja, što je 55% od ukupnog broja, a strani turisti 2.506.864, ili 44% od ukupnog broja ostvarenih noćenja.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Stranih turista je bilo najviše u Beogradu, nakon kog slede Novi Sad, Zlatibor, Subotica, kao i ostali gradovi u Srbiji. Najviše stranih gostiji je bilo iz Rusije, Turske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Kine.

Za popularnost planina u Srbiji u velikoj meri su najzaslužniji hoteli koji su svojom ponudom i sadržajima pokazali da planine nisu samo za skijanje ili zimski odmor. Gotovo svi hoteli sada nude odličan odmor u letnjem periodu godine, sa brojnim aktivnostima i luksuznim sadržajima, kako u samim hotelima, tako i u prirodi.

Sve aktivnosti su prilagođene kako individualnim odmorima, tako porodičnim ili poslovnim, što potvrđuje spremnost hotela na planinama da se prilagode svim godišnjim dobima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -