17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Talasnal, ruralan i relaksirajuć odmor u Portugalu

Ovo selo se nalazi u čarobnom svetu planine Lousa, skriveno među bujnom vegetacijom gde obitavaju jeleni, srne, divlje svinje i druge vrste životinja

Talasnal se nalazi u srcu države Portugal na oko 500 metara nadmorske visine. U njemu ima 70 kuća u kojima žive izuzetno krotki i pitomi ljudi. Okružene zelenim krajolikom, tradicionalne kuće koje se međusobno „pridržavaju“, stvaraju idealno okruženje za miran i ispunjen život.

Međutim, godine koje su prolazile nisu bile naklonjene ovom mestašcu. Iako nije nešto posebno udaljeno od civilizacije, moderna vremena su uticala na stanovnike koji su ga napuštali kako bi negde drugde stvarali uslove za svoje bolje sutra. U jednom trenutku, selo je ostalo bez ijednog stanovnika, bilo je napušteno i u potpunosti prepušteno zubu vremena.

Na svu sreću, Talasnal je više put obnavljan. Nakon što su godinama bile napuštene, kuće su “okupirali” ljudi slobodnijeg duha koji su pobegli od gužve i modernog doba. Odmah za njima, stanovnici iz okolnih gradova su krenuli da obnavljaju stare kuće kako bi ih koristili kao vikendice.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Danas je većina kuća obnovljena i uglavnom su moderno opremljene tokom sprovođenja zajedničke akcije Evropske unije i države u cilju zaštite lokaliteta i privlačenja stanovnika u ruralne delove zemlje. Obnovljena je proizvodnja maslinovog ulja, a otvoreni su i restorani. Talasnal je sada kompletna turistička destinacija sa brojnim sadržajima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -