22.6 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Airbnb zabranio zabave u objektima sa kojim posluje

Airbnb je u avgustu 2020. godine doneo privremenu odluku o zabrani privatnih zabava u prostorima koji se iznajmljuju preko njihove platforme. Kompanija jednostavno ne želi da toleriše ponašanje koje narušava kraj u kom se nekretnina nalazi i krši poverenje zajednice ili domaćina. Privremena zabrana se pokazala izuzetno delotvornom, pa je i zvanično postala deo politike kompanije

Airbnb je zabranio bilo kakve zabave u apartmanima ili stanovima koji se iznajmljuju preko svoje platforme. Kako se ograničenja smanjuju a putovanja vraćaju, ovaj servis nastavlja da posluje što koristi i njima i domaćinima i zajednicama. Osim zabrane, oni su izbrisali i sve filtere u svojoj pretrazi koji se odnose na bilo kakvu mogućnost organizovanja zabava ili događaja.

Kako ističu iz Airbnb-a, pokazalo se da je ovo pravilo popularno u njihovoj zajednici domaćina. Velika većina njih je već zabranila zabavu sopstvenim kućnim redom. Osim toga, Airbnb će brisati iznajmljivače koji nisu registrovani i prijavljeni po lokalnim zakonima i pravilima. Sve što bude bilo na platformi mora biti potpuno legalno.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

U prošlim vremenima, bilo je dopušteno domaćinima da koriste svoje nekretnine i za zabave kada je to prikladno za njihovo dobro i dobro zajednice. Krajem 2019. pooštrili su mere kako bi zabranili zabave sa otvorenim pozivom, odnosno one koje se oglašavaju na društvenim mrežama. Takođe, pooštrene su mere za objekte koji su služili za konstantno održavanje žurki ili zabava.

Glasne zabave i događaji će potpuno biti zabranjeni, uključujući okupljanja sa otvorenim pozivom. Takođe će i dalje biti strogo zabranjena izdavanja kuća ili stanova za zabavu, prostora koji su prvobitno namenjeni za te svrhe. Kršenje pravila će imati ozbiljne posledice, u rasponu od suspendovanja naloga do potpunog uklanjanja s platforme.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -