23.9 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Budućnost hotelijerstva neće biti „preko“ TV-a

Revolucija u hotelijerstvu se neće prenositi preko televizije, a neće uključivati ni jedan jedini TV. Hotelijeri sve ozbiljnije razmatraju da uklone sve televizore iz svojih soba, a razlog je krajnje praktičan. U cilju smanjivanja troškova, bez obzira o kakvom hotelu se radi, televizori neće (verovatno) više biti deo standardnog paketa

Budućnost hotelijerstva će po svemu sudeći biti bez televizora. Iako je realnost sve digitalnija, i svi konzumiramo više sadržaja nego ikad, hoteli će u cilju smanjivanja troškova izbaciti sve televizore iz soba, hodnika i recepcija.

Većina nas bi se složila da se u 2023. godini podrazumeva da postoji televizor u hotelskoj sobi, bez obzira da radi li se o motelu sa jednom zvezdicom ili hotelu sa pet zvezdica.

Međutim, mnogi hotelijeri dovode u pitanje relevantnost televizora. Gostima se radije nudi uživanje u pogledu ka predivnoj prirodi, nego ka televizoru. Gosti se na taj način ne samo kvalitetnije odmaraju, već im je i zdraviji odmor. Nedostatak televizora podstiče socijalnu interakciju između gostiju.

Međutim, uklanjanje televizora iz hotelskih soba nije jednostavno. Hotelska standardizacija podrazumeva određene sadržaje i kvalitet smeštaja, što uključuje i televizor. Ako se radi o hotelu sa zvezdicama, televizori određenog opisa su obavezni. Osim toga, hoteli su dizajnirani tako da uključuju i postojanje televizora u sobama, hodnicima ili restoranima.

Hoće li televizori u hotelskim sobama izgubiti na popularnosti, ostaje da se vidi. Oni, sem što obezbeđuju razbribrigu, su i  trajni izvor oglašavanja za brend hotela i često se koriste za pružanje informacija o destinaciji gostima. Osim toga, različite destinacije i tržišta imaju različitu demografiju kupaca i različite prioritete usluga, od kojih će mnoge zahtevati i televizor u sobi.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Međutim, uz stalnu evoluciju prenosnih uređaja sa sadržajem, značaj i uloga hotelskog TV-a će biti promenjena u narednim decenijama. Za sada, TV je tu, ako ništa drugo, bar da pruži utehu, da razbije hotelsku sterilnost i da podseća na dom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -