17.3 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Evropske prestonice pametnog turizma

Evropska komisija je objavila gradove koji su ušli u uži izbor za nagradu Evropska prestonica pametnog turizma 2023. godine. Među sedam gradova koji su se našli u najboljem društvu nalazi se i jedan grad iz našeg regiona. Ipak, nagradu su podelili gradovi sa Kipra i Španije

Evropska komisija svake godine bira Evropske prestonice pametnog turizma. Takmičenje je otvoreno za sve gradove širom EU i zemalja van EU koji učestvuju u programu COSME. Prijave je ocenjivala stroga komisija nazavisnih stručnjaka, i one sa najvećim ukupnim rezultatom u svim kategorijama ušle su u uži izbor.

Poređani abececednim redom, svoje mesto su našli gradovi Arhus (Danska), Gihon (Španija), Pafos (Kipar), Porto (Portugal), San Sebastijan (Španija), Sevilja (Španija) i Zagreb (Hrvatska). Ovi gradovi su finalisti odabrani između 29 kandidata iz 13 zemalja.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Gradovi koji uđu u uži izbor biće pozvani da predstave svoje kandidature evropskom žiriju koji će i odabrati pobednika. Sa titulom Evropske prestonice pametnog turizma 2023. pobednicima će tokom ove biti obezbeđena komunikacijska i brending podrška. To uključuje sve prilagođene promotivne aktivnosti za povećanje vidljivosti na evropskom i globalnom nivou.

Ove godine su titulu evropske prestonice pametnog turizma ponela dva grada, to su Pafos i Sevilja, a kratak profil svakog grada koji je bio u užem izboru izboru možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -