22.6 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Manje posećene destinacije na Mediteranu

Sve destinacije koje turisti ne posećuju masovno danas su izuzetno na ceni, posebno jer nude sve ono što jednom čoveku za odmor i treba, prelepu prirodu, čisto more i mirne gradove

Manje posećeni biseri Mediterana su nešto što svako od nas traži kad je u pitanju odmor. U jeku turističke sezone najveći problem je pronaći mirno mesto za odmor, mesta koja još uvek nije pokvario masovni turizam. Na svu sreću takve destinacije jor uvek postoje, i turistima koji se malo više potrude nude pravi odmor. Na takvim mestima nema kuvanih kukuruza, automobila i gužvi na plažama i ulicama.

Hidra, Grčka

Ovo ostrvo je ime dobilo po velikoj količini prirodnih izvora vode još u antičko doba, i na njemu ne postoje automobili i motori. Gde god da krenete morate peške, što i jeste najbolje kod ove destinacije. Sve se lako poseti i obiđe, plaže, slikoviti manastiri, lokalne tavrene, dok šumski putevi vode prema brdima i pitomoj prirodi. Hidra je malo ostrvo, njegova ukupna površina iznosi nešto više od 60 kilometara kvadratnih, i važi za jedno od eksluzivnijih ostrva u Grčkoj, imajući na umu da u njemu letuju brojne poznate ličnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Trilivas (@nicoletrilivas)

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Levanco, Italija

Ostrvo Levanco je smešteno uz zapadnu obalu Sicilije i prostire se na jedva šest kilometara kvadratnih. Levanco je sve ono što biste i očekivali od jedne takve Italije, idilično naselje je podignuto uz obalu, dok mu leđa čuvaju romantična brda. Ostrvo je nastalo radom vulkana, i vrlo često se kaže da je Lenaco u stvari havajsko ostrvo u Evropi. Ipak, postoji jedna bitna razlika, na njemu se služe paste, pice i ostali italijanski delikatesi.

Simi, Grčka

Simi je grčki gradić kao sa razglednice. Sve kuće kuće su izgrađene u klasičnom stilu, i sve su ofarbane u najrazličitije boje, kako bi se savršeno uklopile u zelena i stenovita brdašca iznad luke. Život je tamo podjednako bajkovit, sve je mirno i sporo, jedina „buka“ koju možete čuti jeste pevanje veselih meštana. Na sve ovo najviše utiče udaljenost, Simi se nalazi na dva sata vožnje trajektom od mnogo poznatijeg Rodosa. Upravo zato Simi posećuju samo najuporniji turisti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Bozdžada, Turska

Bozdžada je ostrvo u Turskoj i njega krase masovne odbrambene zidine duž cele obale, ali i šarmantne ulice pune veselog naroda koji radosno dočekuje sve svoje goste. U poslednje vreme Bozdžada je postala vrlo popularna destinacija za mlade. Oni su ovde otkrili savršene peščane plaže za beg od urbanog i stresnog života. Ovo ostrvo ima dvanaest rajskih zaliva, svi su izuzetni, ali ne i previše posećeni. Ostrvo je od većeg glavnog mesta Čanakalea udaljeno oko 24 kilometra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -