26.1 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Harmonija uma, duše i tela u jedinstvenom Ayurveda Centru na Balkanu

U Thermani Laško, u Sloveniji, pronaći ćete sve što vam treba za kompletan holistički oporavak, uz posebne programe, tretmane i ishranu

Brz tempo života i svakodnevni stres, koji danas pogađa milijarde ljudi, „zahtevaju“ od nas da ponekad usporimo, odmorimo. Ali, nije lako opustiti se naprečac i potpuno se izolovati iz svakodnevice.

Međutim, ono što je dosta jednostavnije i dostupnije jeste povremeni „beg“ u neki od modernih SPA centara koji nude vrhunske usluge, tako da zaista, barem na momenat, zaboravite na stres i probleme.

Kada je reč o oazama mira, prirodnim lepotama i bogatoj SPA ponudi, u regionu nema boljeg „predstavnika“ od Slovenije.

Harmonija uma, duše i tela u jedinstvenom Ayurveda Centru na Balkanu (3)

Ta zemlja je, vremenom, privukla turiste iz celog sveta koji joj se tradicionalno vraćaju, a poseban biser slovenačkog termalnog i velnes turizma jeste Thermana&Veda u Lašku, tačnije Ayurveda Centar Laško.

Kod nas, možda dugo i nepravedno zapostavljana, tradicionalna indijska medicina konačno dobija svojih „5 minuta slave“, jer turisti i posetioci SPA centara sve više prepoznaju njene benefite.

Ajurveda je, jednostavno, „nauka o životu“, koja se čovekom bavi u celini, učeći ga kako da živi zdravo i u harmoniji s prirodom.

Deo redakcije TU Magazina imao je priliku da poseti jedinstveni Ajurveda centar na Balkanu, u sklopu Thermana Laško, i malo je reći da smo oduševljeni. Prostor je uređen tako da zaista imate utisak da ste u Indiji, da vreme stoji i da možete potpuno da se prepustite sadašnjem trenutku.

Upravo to i jeste suština ove drevne medicine. Ajurveda je mnogo više od orijentalnog ambijenta i uživanja u masažama, ona leči um, dušu i telo.

Osim toga, ajurvedski način života se sastoji iz određene ishrane, redovnih i umerenih fizičkih vežbi (joga), meditacije, opuštanja, vežbi disanja i ostalih tehnika, a sve to možete pronaći u Thermani Laško.

Treba naglasiti da nisu svi ajurvedski centri isti, niti rade po autentičnom principu, i stoga birajte pažljivo.

Harmonija uma, duše i tela u jedinstvenom Ayurveda Centru na Balkanu (3)

Potreba za brigom o sebi, o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju, posebno je došla do izražaja tokom i nakon pandemije, što je podstaklo ulaganja, upravo u toj oblasti. Ali, Thermana Laško je mnogo ranije prepoznala značaj sveobuhvatne ponude o ličnom zdravlju, kada je 2012. pokrenula Ayurveda Centar.

U pitanju je jedan od retkih kompletnih ajurvedskih centara u Sloveniji, koji pored sertifikovanih masaža nudi i druge kompletne programe, odnosno usluge individualnog savetovanja.

Pri stvaranju ajurveda programa, vodilo se računa o popularnosti indijske drevne medicine u savremenom društvu i o njenim blagotvornim uticajima na telo i dušu, te su angažovani vrhunski stručnjci, na čelu sa doktorom Ajithom Chakrapanijem Somarajanom, specijalistom ajurvede.

Važno je da znate i da svi ajurvedski programi u Thermani Laško uključuju sledeće: smeštaj u dvosobnoj sobi s balkonom i pogledom na reku, pun pansion, početno savetovanje kod specijaliste ajurvede, plan dijete, svakodnevno 20-minutno savetovanje, dva ajurvedska tretmana na dan, neograničeno kupanje i korišćenje saune, zatim program animacije, opuštanja i rekreacije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -