13.3 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Novi trend, unapređeno iskustvo spavanja

Svet je postao stresno mesto, pa su avanturistički ili aktivni odmori poslednje stvari koje vam trebaju. Upravo zbog toga, hoteli širom sveta nude otmene apartmane za spavanje i krevete sa veštačkom inteligencijom, kako bi spavanje bilo maksimalno kvalitetno

Ukoliko pitate Google pretraživač šta smo ove godine najviše kucali, odgovor je spavanje. Prema podacima koje je Google Trends objavio prošle nedelje, na internetu smo najviše pretraživali kako da bolje spavamo, pa je sasvim “spontano” nastao i turizam spavanja.

Umor i nesanica su stvorili uslove za nove vrste putovanja, odnosno turizma. Hoteli i wellness destinacije pokreću programe „sleep tourism“, koji spavanje podižu na potpuno novi nivo, navodi The Guardian.

Sve više hotela koristi krevete sa veštačkom inteligencijom, kako bi ispratili navike turista dok spavaju. Algoritmi na osnovu ponašanja podešavaju krevet kako bi ugođaj spavanja bio vrhunski. Dušek na primer pušta zvukove i koristi suptilne pokrete da uspava goste. Pored toga, oni nude usluge i hipnoterapeuta na poziv, ukoiliko to bude potrebno.

Da odmor može da bude drugačiji, primer su i hoteli iz Londona, Zedwell. Oni nude najskromnije opremljene sobe, minimalistički pristup je upotrebljen toliko da u sobama nema telefona ili televizora, ali takođe nema ni prozora. Sve je apsolutno podređeno unapređenju iskustva spavanja.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Neki od vodećih hotela koji su posebnu pažnju posvetili spavanju su Zedwell Hotel iz Londona, Six Senses Laamu sa Maldiva i Park Hyatt iz Njujorka. Takođe, The Cadogan iz Londona, Carillon Miami Wellness Resort iz Majamija i Sha Wellness Clinic iz Španije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -