22.8 C
Belgrade
ponedeljak, april 15, 2024

Burger festival i Street Art Festival u Zagrebu

U četvrtak, 07. septembra otvoren je zagrebački Burger Festival koji će trajati do 17. septembra. Kako je i najavljivano, najveći je i najraskošniji u osam godina postojanja. Tu vas dočekuje mnogo izlagača, kulinarske radionice, pet besplatnih koncerata, silent kino i po prvi put Zagreb Street Art Festival koji okuplja radove 183 umetnika iz 36 zemalja sveta

Najnovije burgere spremaju poznati šefovi Melkior Bašić, Mate Janković, Marko Palfi, Deni Srdoč i Ivan Pažanin. Na pozornici će, nakon sinoćnjeg koncerta Songkillersa, u petak nastupiti Vatra, u subotu Kuzma & Shaka Zulu, u sredu Bolesna Braća, te iduće nedelje Ida Prester i Lollobrigida.

I najizbirljivija nepca će u bogatoj gastronomskoj ponudi naći svoje favorite – Picnic Mingle & Fun, Deni Srdoč iz Hidden Wine Bistroa, Cheesy Burger, 4Burgers, Burger Bar, Bistro Funk iz Zrenjanina, Chefs Burger by Ivan Pažanin, Melkior Bašić na Bite of Fun kućici, Submarine Burger, Boogie Lab i mnogi drugi.

Svim ljubiteljima ulične umetnosti srce će poskočiti kad ugledaju dela umetnika iz celog sveta koji pritom još i uživo izvode radove na panelima na samom Festivalu. Tu je i njihova Rockmark kućica gde je moguće kupiti radove domaćih i svetskih street art zvezda. Svakoga dana organiziraju i besplatne street art ture, a u Francuskom Institutu organizuju se paneli na kojima učestvuju neki od najeminantnijih street art umetnika današnjice. Sve detalje o programu i prijavama na ture potražite na www.zagrebstreetartfestival.com.

Ulaz na festival je besplatan, radno vreme: svaki dan od 12:00 do 24:00 sata,

Trajanje: 07 -17. septembra, lokacija: Trg dr. Franje Tuđmana, Zagreb

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -