14.7 C
Belgrade
petak, februar 23, 2024

Najromantičniji vinski put Slovenije

Kad su u pitanju izleti, Slovenija je večna inspiracija. Prelepa priroda i ljubazni domaćini oduvek su bili glavni motiv putnika, posebno kod nas jer se nalazi na svega par sati vožnje udaljenosti. Jedan od izleta koje ova zemlja nudi je i vinski put u opštini Kungota, na samoj granici sa Austrijom

Najromantičniji vinski put Slovenije se nalazi u blizini Maribora, što je i logično, jer u ovom gradu je sve nekako vezano za vino. U opštini Kugota se nalazi put koji vijuga kroz vinograde, povezujući ih sa vinarijama, na kom se nalaze najlepša mesta za predah i pogled na svetu!

Put u obliku srca

Drvene kućice i vinogradi, u kombinaciji sa vijugavim pitićem stvaraju bajkovito okruženje. Interesanto je navesti da se sa obližnjeg brda otkriva i jedna tajna. Kada se dovezete do vrha, napravite predah na brdašcu, videćete kako se put probija kroz vigrade praveći pritom oblik srca. “Srce med vinogradi”, kako ga nazivaju, jedan je od najlepših i najromantičnijih pogleda koji svakako ne očekujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Bozic (@jana_ljubljana)

Upravo tu se svake godine parovi obećavaju jedni drugima, stvaraju se nove ljubavi i prave najlepše fotografije. Kako bi iskustvo a i zadovoljstvo bilo potpuno, ponesite sve što treba i napravite piknik. Pored toga, put koji vodi kroz štajerske vinograde je ujedno i biciklistička staza pa će se ona dopasti i ljubiteljima aktivnog odmora.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Nakon šetnje ili vožnje, preporučujemo da posetite neke od brojnih vinarija. Čitav kraj je poznat po tradiciji vinogradarstva i vinarstva, gde možete sa ljubaznim domaćinima da probate šta to oni neguju i prave. Uglavnom se radi o belim vinima, to su laški i rajnski rizling, žuti muškat, šardone i sivi pino.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -