8.6 C
Belgrade
nedelja, april 21, 2024

Kalinjingrad: Ruska Evropa za snimanje filmova

Ruska filmska industrija je odsečena od Zapada zbog sukoba u Ukrajini, pa za snimanje svojih filmova koristi jedan svoj grad kako bi prikazali Evropu. Kalninjigrad je sve ono što bismo očekivali od jedne Nemačke, a ne od Rusije, pa su oni pametno iskoristili popularnost ovog grada kako bi nastavili sa filmskom produkcijom

Kalinjingrad je „pozadina“ u svim novim ruskim filmovima kad je u pitanju prikazivanje Evrope, budući da su od početka sukoba svedeni samo na svoju teritoriju. Sva filmska pažnja je sad usmerena kao Kalinjingradu, zbog njegove slikovitosti, šarma i tipičnog evropskog izgleda.

Smeštena uz obalu Baltičkog mora, u sendviču između Poljske i Litvanije, ova ruska enklava ukrašena je šarmantnim fasadama, krivudavim ulicama i istorijskim građevinama. Kalinjingrad je bio deo Nemačke pre Drugog svetskog rata, a nakon rata je Sovjetski Savez preuzeo kontrolu nad teritorijom.

Kalinjingrad je poznat po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, i čitav region još uvek nosi arhitektonske ostatke svoje prošlosti, on je u istoriji bio deo Istočne Pruske. Zbog svoje idiličnosti, i položaja koji zauzima, od prošle godine je poznat još kao i „poslednji evropski filmski set“ Rusije. Svi filmovi koji se snimaju, a prikazuju ostatak Evrope, snimaju se upravo tu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Danas je Kalinjingrad posebna administrativna regija Ruske Federacije. To je jedina ruska enklava koja nema kopneni kontakt s glavnim delom Rusije. Kaalinjingrad ima važnu stratešku poziciju zbog svoje blizine Baltičkom moru i nalazi se između EU i Rusije.

Kalinjingrad je poznat i po ćilibaru, prema istraživanjima tu se nalazi najmanje 90% svetskih zaliha ćilibara. Još od drevnih vremena, „Jantarski put“, trgovački put koji je išao preko Evroazije, je počinjao baš tu, odakle je i kretala trgovina „sunčevim kamenom“ ili „baltičkim zlatom“ kako su još zvali ćilibar.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -