18.5 C
Belgrade
nedelja, maj 5, 2024

The Times: Crna Gora jedna od najpopularnijih destinacija Evrope

Britanski dnevni list The Times je objavio reportažu u kojoj hvali lepote i sadržajnost Crne Gore. Ova zemlja se zasluženo našla među najboljim turističkim zemljama Evrope, zajedno sa Španijom, Italijom ili Grčkom

Prema pisanju lista The Times, Crna Gora je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Evropi. Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, reportaža je objavljena i u onlajn i štampanom izdanju lista.

The Times navodi da je Crna Gora jedinstvena zbog prirodnih lepota. U njoj postoji Biogradska gora, jedna od tri preostale prašume u Evropi, tu je i Skadarsko jezero, najveće jezero na Balkanu koje se proteže kroz Crnu Goru i Albaniju. Takođe, tu je i jedinstven i predivan kanjon reke Tare. Upravo zbog toga se ova zemlja našla u društvu najboljih u Evropi, pored Španije, Italije, Grčke i Portugala.

Osim toga, The Times izdvaja i atraktivne gradove na primorju. Posebna pažnja je posvećena energičnoj i uvek atraktivnoj Budvi, kao i starom gospodinu u zalivu, Kotoru, koji je okružen planinskim vrhovima.

Od gradova koje The Times izdvaja još, tu je i Tivat. Za ovaj grad, koji se nalazi u vrhunskom društvu u reportaži, kao što su Nica, Venecija ili Lisabon, kaže da je idealna destinacija za otkrivanje Bokokotorskog zaliva.

Takođe, turistički magazin Town and Country je nedavno predstavio listu od 23 mesta koje preporučuju turistima. Na listi se nalazi, pored Španije, Turske ili Transilvanije, nalazi i Crna Gora, zemlja iz komšiluka za koju kažu da je skoro ista kao Norveška.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -