18.5 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Najružniji hotel na svetu

Da Severna Koreja zaista nema ni stila ni ukusa, potvrđuje i ovo monumentalno zdanje koje, sem što jako puno košta, ne služi ničemu. Ryugyong je poznat pod mnogim imenima, i za njegovu izgradnju, pre svega za projekat, vezano je mnogo kontraverzi

Ryugyong je monumentalni hotel smešten u Pjongjangu, glavnom gradu Severne Koreje. Ovaj hotel je poznat po svojoj neobičnoj piramidalnoj arhitekturi i izuzetnoj visini, a pre svega, to je i zvanično najružniji hotel na svetu.

Iako je gradnja hotela započela 1987. godine, hotel je „kao“ završen pre par godina, ne zna se tačno kad. Hotel Ryugyong se često naziva i „Hotel iz senke“ zbog svoje dugotrajne gradnje i čestih prekida. Osim toga, njegov dizajn je zahtevao velike arhitektonske napore i rešenja, što je i uslovilo kašnjenje i dugu gradnju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vietnamspain (@vietnamspain)

Ideja je bila izgradnja luksuznog hotela sa više od 3.000 soba, sa restoranima i drugim sadržajima za goste. Međutim, zbog finansijskih, tehničkih i drugih problema, projekat je godinama stajao potpuno nedovršen. Bio je to simbol ekonomske teškoće i izolacije Severne Koreje.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Izgled ovog hotela je pomalo bizaran, i njegov zadatak je bio da impresionira radni narod zemlje. U izgradnju je do sada uloženo preko 700 miliona evra, ali u njemu do danas niko nije prenoćio.

Zdanje je visoko 330 metara, i njegova ukupna površina iznosi nešto preko 360.000 metara kvadratnih. U samom hotelu, sem soba i restorana, trebalo je da budu smešteni i noćni klubovi i kazina. Zbog same politike zemlje i izolacije teško je predvideti šta će se desiti sa hotelom, i kada će primiti prve goste.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -