10.8 C
Belgrade
četvrtak, februar 29, 2024

Crna Gora, Norveška iz komšiluka

Poznati magazin je napravio listu od 23 najlepših destinacija sveta, među kojim se nalazi i jedna iz našeg regiona. Urednici su za nju rekli da je vrlo slična Norveškoj, jedina razlika je u tome što je daleko toplija od svoje skandinavske prijateljice

Turistički magazin Town and Country je predstavio listu od 23 mesta koje preporučuju turistima. Na listi se nalazi, pored Španije, Turske ili Transilvanije, nalazi i Crna Gora, zemlja iz komšiluka za koju kažu da je skoro ista kao Norveška.

Magazin navodi da je Crna Gora zemlja fjordova, prošarana sićušnim ostrvima i drevnim gradovima. Tu su Kotor, Budva ili Perast, gradovi sa bogatom istorijom i tradicijom. Pored toga, obala je obrubljena sa 72 kilometara plaža koje se diskretno pretvaraju u destinaciju za odmor na jahtama.

Crna Gora je opisana kao zemlja neverovatno lepe prirode, uporedivši je sa Norveškom. Osnovna razlika je u tome što je daleko toplije u Crnoj Gori. Magazin je izdvojio posebno odmarališta sa pet zvezdica One&Only Portonovi i novootvoreni hotel Mamula.

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Na listi preporuka za 2023. godinu Town and Country magazina našle su se destinacije poput Madrida, Škotske, Venecije i Rumunije, a celokupnu listu možete pogledati na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -