14 C
Belgrade
subota, februar 24, 2024

Island je jedna od najposećenijih destinacija Evrope

Ova surova zemlja samo na prvi pogled deluje negostoljubivo. U praksi, stvari su potpuno drugačije nego što izgledaju. Zemlja vikinga, gejzira, vatre i vulkana je jedna od najposećenijih evropskih destinacija ove godine

Island je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi ove godine. Ako se ovakav pozitivan trend turističkih poseta nastavi, Island će po svemu sudeći oboriti rekord od pre pandemije, i prestići rekordnu 2019. godinu.

Evropa je uvek bila na samom vrhu liste putnika i turista širom planete. Stari kontinent sadrži gradove sa očuvanom, autentičnom arhitekturom, bogatom istorijom i vrhunskom gastronimskom scenom, što je samo deo razloga zbog kojih je Evropa tražena kod turista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Međutim, među brojnim destinacijama u Evropi koje turisti gotovo nemilosrdno posećuju, ove godine se izdvojio Island. Prema pisanju portala Traveloffpath, od početka godine više od četiri miliona turista je posetilo ovu zemlju. To možda i ne deluje puno, ali treba imati na umu da cela populacija ove ostrvske zemlje iznosi nešto preko 370.000 stanovnika.

Ovaj trend je postao aktuelan uvođenjem niskobudžetnih letova pre svega, ali i stanjem koje je globalno ostalo nakon pandemije. Sve više ljudi se odlučuje da odmor provede u prirodi umesto u prenaseljenim gradovima koje je pregazio masovni turizam. Mir, priroda i uslovno rečeno samoća danas su izuzetno traženi, a Island to ima u izobolju.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Island je godinama i izuzetno bezbedna destinacija za putovanja. Ima puno sadržaja koje može da ponudi kako individualnim putnicima, tako i porodicama. Posebno su atraktivne prirodne lepote ove zemlje, uključujući gejzire i vulkane, nestvarno lepe vodopade i plaže prekrivene crnim, vulkanskim peskom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -