28.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Skriveni i ušuškani Melides

Melides je mali grad smešten u okrugu Setúbal u Portugalu. Nalazi se u regiji Alentejo, poznatoj po neverovatnom krajoliku koji uključuje brežuljke, guste šume i netaknute plaže duž atlantske obale. Melides je udaljen oko 120 kilometara južno od Lisabona, glavnog grada Portugala, i radi se o jedinstvenoj oazi koja još uvek odoleva masovnom turizmu

Poznati magazin o putovanjima Condé Nast Traveller je ove godine posebno izdvojio ovo mesto, zbog skrivenih plaža, prirode, ali i atmosfere koja tamo vlada. Melides poznat je po svojoj šarmantnoj i opuštenoj atmosferi, što ga čini popularnom destinacijom kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo koje traži miran odmor.

Melides je poznat po svojim prelepim plažama poput Praia da Aberta Nova i Praia de Melides. Ove plaže nude duge peščane obale i čiste vode, što ih čini idealnim za kupanje, sunčanje i sve vodene sportove. Posebno su atraktivne plavo-bele kuće, smeštene niz obalu, koje sa okeanom prave neverovatno okruženje za lenčarenje.

Okolni krajolik je savršen za ljubitelje prirode. Možete istražiti obližnju Melides lagunu, slatkovodnu lagunu koja je dom raznim vrstama ptica i drugim divljim životinjama. Prirodni rezervat u estuaru reke Sado takođe nije daleko, i pruža priliku za posmatranje ptica i blago planinarenje.

Iako je Melides sam po sebi mali grad, možete istražiti obližnje istorijske lokalitete i sela, poput Santiago do Cacém, koje ima dvorac i staro gradsko jezgro. Pored toga, kao i mnogi portugalski gradovi, Melides često organizuje tradicionalne festivale i događaje tokom godine. Ovi događaji uvek uključuju muziku, ples i ukusnu hranu.

Ovde ne postoje glasni klubovovi ni gužve u barovima, a ljudi se okupljaju na glavnom trgu ili druže u restoranima uz riblja jela poput prženih srdela. Melides je takođe poznat i po drugim specijalitetima. Izdvaja se acorda, čorba sa hlebom, i porco preto, prasetina sa roštilja. Ova jela i druge regionalne specijalitete možete probati u svim lokalnim restoranima i tavernama.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Melides je mirna destinacija koja pruža priliku da doživite prirodnu lepotu i kulturno bogatstvo regiona izbegavajući gužve koje često postoje u turistički popularnijim delovima Portugala. To je mesto gde se možete opustiti i uživati u prirodi i uroniti u lokalni način života. Upravo zbog toga je ovo mesto jedna od poslednjih oaza mira na jugu Evrope koju sve češće posećuje svetska elita.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -