14.4 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

The Sun: Neum je najjeftiniji biser Jadrana

Britanski medij u reportaži nije krio svoje oduševljenje manje poznatim delom bosanskohercegovačke obale. Sa svojim tirkiznim morem, borovom šumom i krovovima od terakote, Neum je predivno mesto za odmor, gde možete uživati u odmoru po mnogo nižim cenama nego što je to slučaj sa susednom Hrvatskom

Dok svi turisti hrle u Hrvatsku zbog predivnog krajolika, The Sun predlaže podjednako lepu i dosta jeftiniju varijantu dalmatinske obale. Neum je mesto ušuškano u obali, nalazi se između daleko poznatijih destinacija Dubrovnika i Splita. Međutim, neverovatno je lep, i nudi jeftin i sadržajan odmor.

Neum je jedini grad Bosne i Hercegovine koji se nalazi na moru. Tokom prethodnih godina pandemije bio je odlična destinacija kako za domaće tako i za turiste iz regiona. Od tada, njegova popularnost vrtoglavo raste.

U Neumu je i ove godine zabeležena odlična turistička sezona. Nakon dobrih turističkih rezultata u predsezoni, turistički radnici ističu kako je letnja sezona u Neumu prošla čak i iznad očekivanja. Turista čak i sada ima dovoljno, a imajući u vidu da će vreme biti dobro, očekuje se i produženje sezone.

The Sun je u fokusu imao niske cene koje Neum nudi u odnosu na ostale gradove na jadranskoj obali. Navode da dvokrevetna soba u hotelima u Neumu u proseku iznosi 62 funte, dok za Hrvatsku navode da cene u proseku idu i do 140 funti.

Takođe, velika je razlika i u cenama usluga i cenama u restoranima. Neum nudi odlična i kvalitetna jela tradicinalne i mediteranske kuhinje, po cenama od oko 5 funti, što je izuzetno pristupačno.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

U ponudi su razni vodeni sportovi i izleti brodom, opet daleko jeftiniji, i za dobar odmor na dalmatinskoj obali, nećete pronaći bolju cenu. Neum sam po sebi ne nudi puno atrakcija, ali je odlična baza za istraživanje južne Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -