16.1 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Bali od iduće godine naplaćuje ulaz

Omiljeno egzotično ostrvo i destinacija poznata po luksuznom odmoru planira od sledeće godine da naplaćuje ulazak turistima. Njihov motiv nije finansijske prirode, oni žele da osveste turiste i postanu ekološka i održiva destinacija

Bali, popularna indonežanska destinacija, od iduće godine naplaćuje ulaz svim posetiocima. Ovo ostrvo je poznato kao destinacija za turiste sa dubljim džepom, a od 2024. godine oni žele da počnu novu godinu sa novom pričom, ekološkom i održivom.

Ostrvo privlači posetioce egzotičnom prirodom, živopisnim terasastim poljima pirinča, hinduističkim hramovima i bajkovitim peščanim plažama. To naravno ima svoju cenu, i to treba sačuvati od sve većeg broja turista. Stanovništvo želi da sačuva životnu sredinu i kulturno-istorijsku baštinu, pa je najavljuju uvođenje naknade za ulazak na ostrvo.

Početkom sledeće godine turisti koji posećuju Bali moraće da plate ulaznu taksu u iznosu od 10 dolara po osobi. Kako navode zvaničnici, prikupljena sredstva će prvenstveno biti upotrebljena za finansiranje programa koji imaju za cilj očuvanje životne sredine i kulture.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Od 1. januara 2024. godine turisti će ovu taksu plaćati na  na aerodromu ili u morskoj luci. Oni će sve vreme morati da imaju potvrdu o plaćenom ulazu, kako bi izbegli kazne.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -