14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Utopia of the Seas, zabavi nikad kraja

Utopia of the Seas biće šesti brod u floti Oasis Royal Caribbean-a kad bude spreman za plovidbu 2024. godine, i biće i jedan od najvećih brodova za krstarenje na svetu. Ono što njega izdvaja od ostalih je najveći zabavno-tematski park ikada izgrađen na nekom brodu

Utopia of the Seas je najnoviji kruzer kompanije Royal Caribbean International, porinut po prvi put prošle nedelje u francuskom brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique u Saint-Nazaireu. Ovaj brod, osim standardnih sadržaja, putnicima nudi uživanje u brojnim adrenalinskim avanturama koje do sad nisu viđene na nekom plovilu.

Izgradnja novog kruzera klase Oasis traje već 17 meseci, od aprila 2022. godine, a sam proces porinuća je trajao skoro 15 sati. Utopia of the Seas je zatim premešten u dok za opremanje, gde će biti dovršen u leto 2024. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Loyal to Royal (@loyal.to.royal)

Kada bude dovršen, kruzer će biti težak 236.860 bruto registarskih tona i biće dugačak čak 360 metara. Njegov kapacitet biće 5.668 putnika koji će biti smešteni u dvokrevetnim kabinama kojih će biti ukupno 2834.

Ovaj kruzer od drugih izdvaja posebno dizajniran zabavni park. Imaće najduži vodeni tobogan na svetu, velike bazene, spa centar i solarijume. Svaki sadržaj biće veći i ozbiljniji, kako bi sve spremno za jedan sadržajan porodičan odmor sa decom.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Osim zabavnog dela, kruzer će nuditi i posebno gastronomsko iskustvo. Pored vrhunskih specijaliteta u restoranima, imaće i jedan poseban restoran koji će se uz pomoć virutalne stvarnosti pretvoriti u vagon voza koji putuje Amerikom ili Francuskom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -