29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz

U prvi mah, možda ćete imati utisak da ste na francuskoj rivijeri ili u nekom pitoresknom italijanskom gradiću, a ni to nije slučajno

Leto je za nama, ali ko kaže da je kasno za more? Za mnoge, morska avantura tek sada počinje!

Umesto na vrelim temperaturama i u celodnevnom kupanju i sunčanju, turisti koji obožavaju da odmaraju na primorju u jesen, vreme provode dosta aktivno, uz pauze za opuštanje i uživanje u mirisu mora, pogledu na talase, zaliv…

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz (7)

Ukoliko još niste bili u Tivtu, obavezno ga uvrstite na svoju listu želja, i to baš u ovom periodu godine kada je temperatura idealna i nema gužve.

Gradić smešten u Bokokotorskom zalivu je mnogo više od letnje destinacije, štaviše, jedini je na crnogorskom primorju čiji gotovo svi hoteli i smeštajni objekti rade tokom cele godine.

Vremenom, Tivat je uspeo da zadrži epitet „grad kulture“, ali je postao i sinonim za otmenost i luksuz – i to ne samo u Crnoj Gori, već u ovom delu Evrope.

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz (7)

Ako tražite savršeno mesto za rad, aktivan odmor, trčanje i pešačenje na rivi, uživanje u SPA centru, obilazak okoline, i degustaciju ukusne hrane i zanimljivih koktela, naša preporuka je hotel Regent Porto Montenegro.

Ono što je posebno kod ovog hotela vidi se već na samom ulazu: počev od autentičnih, starovremenih vozila, preko osoblja, pa do eksterijera, a onda i enterijera. U prvi mah, možda ćete imati utisak da ste na francuskoj rivijeri ili u nekom pitoresknom italijanskom gradiću, a ni to nije slučajno.

Naime, Regent Porto Montenegro ja pažljivo i autentično dizajniran, sa italijanskim vrtovima, tako da čuva duh prošlih vremena na Jadranu, odnosno duh tradicije. S druge strane, njegova modernost i ponuda čine da bude idealan izbor i za najzahtevnije turiste, koji cene komfor, luksuz i potpuni ugođaj.

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz (7)

I ne zovu ga bez razloga turističkim „biserom“ Crne Gore, budući da se nalazi na obalama UNESCO-vog zaštićenog zaliva, u srcu nautičkog naselja i marine za jahte i super-jahte.

Prošlo je vreme kada je smeštaj bio u drugom planu u odnosu na lokaciju: gostima je sada jednako važno da u mestu gde odsedaju – imaju gotovo sve. Tako da, i ako vas „snađu“ bura ili jaka kiša dok ste na svom aktivnom odmoru na moru, lako ćete pronaći alternativno rešenje.

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz (7)

Regent gostima nudi potpuni holistički pristup, uz pregršt tretmana za opuštanje, zatim Pool Club sa dva beskonačna bazena i dva bazena za decu sa pogledom na zaliv. Unutrašnji bazen, idealan u jesenjim mesecima, nudi đakuzi, saunu, parnu sobu, tzv. tuševe iskustva, fitnes sobu.

Ako ste, pak, neko ko ne mari za vremenske uslove i želite da aktivno iskoristite svaki minut na odmoru, imajte na umu da vam je veoma blizu Kotor, stari grad zaštićen od strane UNESCO-a, u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz (7)

Naša preporuka je, svakako, da se upoznate i sa planinskim zaleđem Boke, čuvenim Lovćenom i bogatstvom ovog nacionalnog parka. Oduševiće vas put od Kotora do Lovćena, koji vodi poznatim serpentinama ili, kako Bokelji kažu, kanicama. Serpentine se ređaju jadna za drugom, i prkose godinama.

Osim toga, priliku da doživite još jedno nezaboravno iskustvo pruža i velelepni pogled na zaliv sa novootvorene žičare Dub-Kuk, koja je počela sa radom sredinom avgusta ove godine.

Vaša morska avantura usred jeseni, u mestu koje spaja tradiciju i luksuz (7)

Put žičare počinje u selu Dub, smeštenom u opštini Kotor, odakle žičara kreće prema Kuku na Lovćenu, na visini od 1.348 metara.

Hotel Regent je udaljen svega 30 minuta vožnje od Kotora i početne tačke žičare, tako da se, praktično, nalazite u centru svih zabavnih i uzbudljivih zbivanja u Crnoj Gori, i to tokom cele godine!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -