26.9 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Gardijan: Slovenija najbolji izbor za odmor

Britanski dnevni list je u svojoj reportaži izdvojio sve turističke bisere u našem regionu među kojim se nalazi i Slovenija. Gardijan sa posebnom pažnjom piše kako zemlje u ovom delu Evrope nude sadržajan i kvalitetan odmor. One imaju spektakularne krajolike, divlja mesta za kupanje, drevne gradove i pristupačne cene

U svojoj reportaži Gardijan je još jednom potvrdio kako je Slovenija zaista najbolji izbor za odmor. Slovenija je opisana kao zemlja sa najlepšim prirodnim lepotama, ali i sa šarmantnim glavnim gradom poznatim po očuvanoj baroknoj arhitekturi.

Ljubljana je kompaktna prestonica, izgrađena oko reke Ljubljanice, sa divnom arhitekturom koja okružuje reku. Osim toga, tu je i Ljubljanski grad, dvorac na vrhu brda, a tu su i brojne umetničke galerije, pozorišta i muzeji.

Od ostalih sadržaja, Gardijan izdvaja i Piran, za koji kaže da je najlepši grad na Jadranskoj obali. U njemu preovladava italijanska arhitektura koja odražava vekove mletačke vladavine.

Na severozapadu zemlje glavne znamenitosti su spektakularno Bledsko i Bohinjsko jezero u Julijskim Alpima. S druge strane planina, tu je i dolina Soče koja nudi planinarenje, rafting i kajak leti, a zimi skijanje i snoubording.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Idući prema jugu, nezaobilazni sadržaju uključuju Postojnsku i Škocjansku jamu i Predjamski dvorac, izgrađen u ulazu u pećinu. Istočna Slovenija je vinski deo zemlje, tu je živahni Maribor, grad sa najstarijom vinovom lozom na svetu. Osim toga, tu je i Ptuj, jedan od najstarijih gradova u Sloveniji, odlično mesto za jednodnevni izlet.

Gardijan takođe pored Slovenije, ističe lepote Bosne i Hrecegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -