20.4 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Kupite selo u Španiji

U cilju oporavka ekonomije i oživljavanje ruralnih delova Španije, vlasti su odlučile da pokrenu jedan interesantan program. Njihova akcija je bila usmerena na oživljavanje delova zemlje koji su napušteni, pa su rešili da privuku ljude novčanim iznosima. Međutim, iako se takvi delovi zemlje mogu kupiti za nerealno malo para, to ne znači da će oni imati blistavu budućnost, o čemu govori i selo Salto de Castro

Selo Salto de Castro se nalazi na severozapadu Španije, i dospelo je na naslovne strane prošle godine kada se pojavilo na tržištu nekretnina. Čitavo selo je prodano za samo 260.000 evra, što je manje od prosečne cene stana u Barseloni.

Napušteno selo je kupio biznismen Óscar Torres Gallego i planirao je da ga preuredi kako bi pokrenuo lokalni turizam. Vlasnici pre njega su kupili su selo početkom 2000-ih i takođe su ga nameravali da ga transformišu u turistički centar.

Godinu dana kasnije, selo je ponovo na prodaju. Vlasnici su obavili određene arhitektonske radove na zgradama, ali nisu završili planirani razvoj zbog svoje poslovne strategije. Selo je sada dvostruko skuplje nego pre godinu dana.

Šta je uključeno u prodaju?

Za 580.000 evra možete kupiti 44 kuće, bar, hostel, bazen i sportski teren, crkvu i zgradu stare kasarne u kojoj je nekad bila civilna straža. Tu su čak i apoteka i policijska stanica, sve što možete očekivati ​​u ruralnom španskom selu. Treba napomenuti da se nalazi u srcu Uneskovog rezervata biosfere Meseta Ibérica.

Kad je prošle godine bio u prodaji, agenti za nekretnine su procenili da bi koštalo oko 2 miliona evra da se Salto de Castro učini funkcionalnim i počne da privlači turiste.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Salto de Castro izgradila je 1940-ih elektroprivredna kompanija Iberdrola kako bi pružila domove radnicima koji su gradili obližnju branu. U 1980-ima ljudi su počeli da napuštaju selo jer nije bilo posla, a od 1989. je ostalo potpuno napušteno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -