19.7 C
Belgrade
sreda, jun 12, 2024

Nudistički obilazak muzeja u Barseloni

Da život imitira umetnost potvrđuje i Muzej arheologije u Barseloni, koji je nedavno imao jednu pomalo bizarnu akciju. Posetioci muzeja su, ne noseći ništa od odeće, samo u cipelama i patikama, obilazili muzej i divili se takođe „golim“ skulpturama

Muzej arheologije u Barseloni je otvorio svoja vrata prošlog vikenda i nudistima. Noseći samo cipele, posetioci su se počastili oblilaskom muzeja uživajući u postavci. Kako su naveli, ljudsko telo je po sebi sama umetnost, i ne treba se stideti toga. Obilazak muzeja više nikad neće biti isti…

Ovaj muzej je organizovao 90-minutni obilazak u saradnji sa Katalonskim naturističkim klubom. Turistički vodič, vođa grupe, je takođe bio bez odeće. Njihova ideja je bila da se ljudi osećaju potpuno isto kao i umetnička dela koja gledaju, gola i izložena očima javnosti.

Osnovna namera organizatora je bila distanciranje od konvencionalnih vođenih obilazaka i stvoranje atmosfere u kojoj posetioci mogu u potpunosti da urone u bit umetničkog dela koje gledaju. Na taj način, oni mogu osetiti duboku povezanost sa izvanrednim remek-delima.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Zalazeći dublje u koncept, internet stranica muzeja je objasnila da takva jedinstvena prilika omogućava da stojite usred umetničkih dela, okruženi drugim golim telima, kako bi intimnije razumeli izložene skulpture i slike.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -