2.7 C
Belgrade
ponedeljak, 11 decembra, 2023

Najzdravija zemlja za život je Italija

Iako to baš i nije bilo potvrđeno u praksi u poslednjih par godina, ova zemlja je prema istraživanju najzdravija za život. Ukoliko želite da doživite osamdeset i više godina, preselite se u Italiju

Najzdravija zemlja za život na svetu je Italija, sa naboljim zdravstvenim indeksom od svih zemalja koje su uključene u istraživanje. Na osnovu studije kompanije Bloomberg, njihov zdravstveni indeks koji rangira 163 zemlje sveta postavio je Italiju na prvo mesto kad je u pitanju kvalitet života.

Italija je pre svega blagoslovena Mediteranom i Alpima na severu, pa sve te blagodeti utiču na izuzetno dug životni vek. Iako životni standard nije visok, Italijani to nadoknađuju svojim duhom i karakterom. Oni su poznati kao večiti adolescenti, narod koji najbolje od svih ume da uživa u životu i svim sitnicama koje ga čine.

Na drugom mestu na listi najzdravijih zemalja nalazi se Island, a na trećem Švajcarska. Od ostalih treba izdvojiti Singapur i Australija, koje se nalaze na četvrtom, odnosno petom mestu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Svaka država se ocenjuje na osnovu očekivanog trajanja života, uzroka smrti i svih zdravstvenih rizika. Na osnovu svega toga se i pravi lista koja rangira zemlje u kojima je najbolji kvalitet života. Na poslednjem mestu se nalazi Sijera Leone, gde prosečan životni vek iznosi 52 godine.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -