16.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Najlepši vidikovac regiona

Na tromeđi Mrkonjić Grada, Jezera i Jajca, iznad jezera Đol na jugozapadu i Plivskog jezera na severoistoku, svoje mesto je našla planina sa koje se pruža najlepši pogled u regionu

Otomalj je turistima možda manje poznata planina, ali to svakako ne umanjuje njenu važnost i lepotu. Ona je deo planinskog masiva koji se naziva i Jajačke planine, pa svojom morfologijom, strmim stranama i kupastim oblikom gospodari celim pejzažom. To je verovatno najlepši vidikovac u regionu, svakako Bosne i Hercegovine.

Otomalj je pre svega izuzetno pitoma i pristupačna planina, sa dobro obeleženim stazama za planinarenje, sa predivnim vidikovcima odakle se pruža pogled na dolinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jure Pejić (@j_pejic_)

Ova planina je atraktivna i za bicikliste, planinarske staze su izuzetno zgodne i atraktivne za brdski biciklizam, pa se u toplijim mesecima tamo mogu videti brojni zaljubljenici u aktivan odmor i biciklizam.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Do ove planine se relativno brzo i lako stiže iz svih pravaca zemlje. Otomalj planina ne zahteva neku posebnu fizičku spremnost i veštinu, zbog čega je i preporuka za sve turiste koji vole destinacije koje još uvek nisu opterećene masovnim turizmom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -