20.8 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Crna Gora među 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svetu

Britanski magazin Wanderlust svake godine pravi liste najboljih gradova i destinacija širom sveta. Tradicionalno, na listi se nalaze i destinacije iz našeg regiona, od kojih je jedna proglašena za najpoželjniju destinaciju u usponu u Evropi

Prema ocenama čitalaca magazina Wanderlust, Crna Gora je svrstana među 10 najpoželjnijih rastućih destinacija na svetu. Dodela nagrada „Wanderlust Reader Travel Awards 2023“ je održana u istorijskom zdanju Britanskog muzeja u Londonu.

Pored krajolika i bogate kulturne baštine koja kombinuje pravoslavne, katoličke, italijanske i osmanske uticaje, ova zemlja nudi uzvišenu sintezu moderne udobnosti i ruralnog šarma. Crna Gora još uvek nije “inficirana” masovnim turizmom. Upravo to je čini zemljom koju morate staviti na vrh popisa mesta koja moraju da se posete sledeće godine. Zemlja ima zanimljive sadržaje koji poseduju vanvremensku lepotu i vrednost.

Ovo priznanje će u velikoj meri doprineti i porastu interesovanja i turističkog prometa sa tržišta Crne Gore. Za nagradu je glasalo preko 91.000 čitalaca, svi oni su tokom prethodnih par meseci glasali za omiljene destinacije, regije, gradove, turoperatore, avio kompanije i drugo.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Wanderlust je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih globalnih u poslednjih 30 godina. Misija magazina je da preko autentičnih putopisa, fotografija i stručnih saveta, inspiriše i podstakne putnike širom sveta da istraže nove destinacije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -