24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Od sledeće godine se naplaćuje ulaz u Aja Sofiju

Aja Sofija je istorijski arhitektonski dragulj koji se nalazi u Istanbulu, i predstavlja jedan od simbola ne samo grada, već i cele zemlje. Do kraja ove godine će ulaz biti besplatan, a od sledeće kreće prodaja ulaznica

Od sledeće godine se naplaćuje ulaz u Aja Sofiju, od januara 2024. godine počinje prodaja karata. Karte će biti obavezne za sve ljude koji nisu turski državljani, dok će domaći državljani moći i dalje da posećuju džamiju besplatno.

Za sada se ne zna tačno kolika će biti cena ulaznice, i na koji naćin će one moći da se kupe. Ova odluka je donesena kako bi se poboljšala sigurnost svih, i građana koji dolaze iz religijskih potreba i turista koji dolaze kako bi napravili uspomene.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Aja Sofija je jedan od najmonumentalnijih verskih spomenika. Podignuta je u vizantijskom stilu u 6. veku nove ere, i od prvobitne namene, hrišćanske crkve, kroz vekove je menjala svoju svrhu. Nakon crkve, postala je muzej, pa je godinama kasnije ponovo pretvorena u džamiju.

Aja Sofija je otvorena svaki dan do noćne molitve, nalazi se u srcu starog grada i lako je dostupna javnim prevozom. Kažu da ko ode u Istanbul i ne poseti ovu svetinju, kao da nije ni bio u tom gradu…

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -