12.2 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Plitvička jezera među najodrživijim destinacijama sveta

„Green Destinations Award“ je program sertifikacije destinacija koji se bazira na osnovu ocena usklađenosti sa kriterijima očuvanja okoline, društvene i ekonomske situacije, kao i kulturnih aspekata

Nacionalnom parku Plitvička jezera je dodeljena prestižna nagrada Green Destinations za održivost, što u praksi znači da će u budućnosti biti promovisan kao izuzetna „zelena“ destinacija. Ovaj sertifikat za sada u Hrvatskoj imaju NP Plitvička jezera, Međimurska županija i grad Mali Lošinj.

To je veliki podsticaj ali i potvrda za dalje održivo delovanje i stvaranje novih održivih praksi koje su u skladu sa svim načelima koje sertifikat propisuje. Green Destinations daje smernice za poboljšanja u kontekstu održivosti, unapređenja komunikacije o održivosti sa privredom i lokalnim stanovništvom.

Sam proces Green Destinations uključuje 84 kriterijuma preko četiri kategorije, to su društvene, ekološke, ekonomske i kulturne. Ovo globalno takmičenje u održivim destinacijama je najveći program na svetu koji prepoznaje i promoviše održivost destinacija.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Osnovni cilj je podsticanje da se što odgovornije upravlja destinacijama kako bi ceo turistički sektor pokrenuli da usvoji i primeni najbolju praksu u području zaštite okoline. Pored toga, takmičenje je posvećeno razmeni najboljih primera iz prakse održivog turizma na globalnom nivou.

Predstavlja idealnu priliku za učenje iz međusobnih iskustava, raspravu o globalnim kontekstima i prepoznavanju sinergija sa potencijalno novim partnerima na putu prema održivosti.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -