12.2 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Slow Road – putovanje nikad sporije i nikad prijatnije

Nova turistička usluga Slow Road turistima ne nudi najbrži put do destinacije. Ona ne nudi mogućnost da što pre stignete do svog cilja. Ona je namenjena putnicima koji biraju najlepšu rutu, i žele da im putovanje bude i dugo i sadržajno. Sve je počelo kao interesantna ideja u Južnoj Koreji, nakon čega se proširila i na ostatak sveta

U cilju pružanja jedinstvenih doživljaja putovanja i pomoći na putovanjima, programeri su koristeći podatke sa narazličitijih tačaka ineteresa turista i društvenih mreža formirali 50 ruta za obilazak najpoznatije destinacije u Južnoj Koreji, ostrva Čedžu. Tako je i nastao pokret, Slow Road, sada već trend i sve traženija usluga.

Ostrvo Čedžu je jedno od najslikovitijih mesta u Južnoj Koreji koje je i Unesko prepoznao. Kako je pandemija počela, ostrvo je postalo još popularnija destinacija za Južnokorejance jer je putovanje u inostranstvo postalo izuzetno teško. Otprilike 87% onih koji putuju u Čedžu obilaze ostrvo automobilom, a sve veći broj turista svesnih sigurnosti preferira društveno udaljena putovanja sopstvenim vozilima.

Slow Road preporučuje ukupno 50 različitih ruta koje povezuju popularne atrakcije sa manje poznatim slikovitim mestima u sedam različitih regija, a svaka dolazi s posebnom temom koja oslikava lepotu ostrva.

Turisti mogu pristupiti aplikaciji koja ih vodi na mapu na internet stranici Slow Road, gde se nalaze ucrtane sve znamenitosti i putevi kojim treba ići, uključujući dodatnu prednost pokazivanja puteva sa smanjenim gužvama. Najčešće su to putevi kojim se ređe ide, putevi koji traju duže nego obično, kako bi uživanje bilo kompletnije.

Ovakva putovanja nisu komplikovana. Reč je o prihvatanju individualnog iskustva naspram aktuelnih trendova koje diktira masovna kultura. Sporo putovanje znači uživanje u svemu što destinacija i put do nje mogu ponuditi turistima.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Radi se o tome da odvojite vreme za razmišljanje i uključite se u sadašnjost, ne žurite, ne uzimate zdravo za gotovo i ne radite ništa osim ako to ne želite. I putovanje je odmor, čim krenete na put počinje vaš odmor, i tako ga treba i posmatrati. Nekad je potrebno putovati koji sat više kako bi se u stvari uživalo koji sat duže…

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -