17.6 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Eg, budućnost u praksi

Ovo ostrvo ima fascinantnu istoriju, divan životinjski svet i živahnu zajednicu. Bez obzira da li dolazite da se popnete na najveći vulkanski greben u Britaniji, da posmatrate orlove na belim plažama ili učite o prvoj svetskoj električnoj mreži na obnovljivi izvor energije, sadržaja ima za sve

Uprkos tome što je jedno od najmanjih škotskih ostrva sa samo 100 stanovnika, Eg (Eigg) je model naprednog, održivog, ekološki osveštenog života. Ostrvo je u vlasništvu Isle of Eigg Heritage Fonda koji njime upravlja u ime zajednice od otkupa 1997. godine.

Fond je odgovoran za upravljanje ostrvom, njegovim zgradama i prirodnom baštinom, kao i za pružanje podrške u budućem razvoju. Ovaj fond ima u  kompletnu elektromrežu koja snabdeva ostrvo električnom energijom iz obnovljivih izvora, kao i pristanište.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simon Hird (@simonhird)

Ostrvo Eg je jedno od Malih Ostrva u unutrašnjem delu Hebrida u Škotskoj. Poznato je po svojoj prirodnoj lepoti, po raznovrsnom pejzažu koji uključuje plaže, brda i divlju prirodu. Na ostrvu živi nešto manje od 100 ljudi koji se uglavnom bave turizmom, poljoprivredom, javnim uslugama, građevinarstvom i kreativnom industrijom.

Ostrvo nudi različite aktivnosti na otvorenom poput planinarenja, posmatranja divljih životinja i istraživanja istorijskih lokaliteta. Eg ima sve što vam je potrebno za sadržajan i kvalitetan odmor. Fantastičan smeštaj, puno mesta za lokalnu hranu i piće, kao i brojne tradicionalne prodavnice.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Eg je u poslednjim godinama postalo popularno kod turista, jer nudi jednu viziju budućnosti koja se promenjuje u praksi. To je model naprednog i ekološki osvešćenog društva, i baš zbog toga privalači sve više pažnje. Njihova poruka svetu je potpuno jasna, život u skladu za zakonima prirode je itekako moguć.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -