21.6 C
Belgrade
četvrtak, maj 9, 2024

Talentovani gospodin Iskija

Dok strani turisti hrle na čuvenu Amalfi obalu, Italijani iskusno odlaze na Iskiju na odmor. Ovo vulkansko ostrvo može se pohvaliti najboljom napolitanskom hranom, mirnim plažama sa pogledom na Tirensko more i svežim ostrvskim povetarcem. Ovde se dolazi kako bi se upoznao arhetip italijanskog tempa života i neobičan seoski ugođaj u maloj opštini na ostrvu

Iskija (Ischia) je malo ostrvo u Tirenskom moru, najpoznatije po filmu Talentovani gospodin Ripli. Svako ko je gledao film zna o čemu govorimo, to je slika prave Italije, diskretne i opuštene. Upravo tu je protagonista filma Tom sreo Mardž i Dikija, i započeo prijateljstvo sa njima.

Za razliku od svog glamuroznog komšije Kaprija, Iskija znatno oskudeva u raskošnim buticima i sofisticiranim barovima. Umesto toga nudi puno porodičnih tratorija i šarenih kuća naslaganih duž popločanih uličica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Italy 🌿 (@italyholic)

Iskija je vulkansko ostrvo u Tirenskom moru, deo Napuljskog zaliva u Italiji. Danas je popularna turistička destinacija poznata po termalnim banjama, vrelim izvorima, prelepim pejzažima i istorijskim lokalitetima. Čarolija ostrva leži pre svega u neverovatnoj fotogeničnosti.

Jedan od najpoznatijih sadržaja je Kastelo Aragoneze, srednjovekovni zamak podignut na steni, koji je povezanom sa glavnim ostrvom vijaduktom. Sa njega se pruža predivan panoramski pogled na okolinu i more.

Zašto vredi posetiti Portorož i Piran van sezone, saznajte više.

S površinom od skoro 50 kvadratnih kilometara, ostrvo je dom brojnim šarmantnim selima za istraživanje kao što su Forio, Iskija Ponte ili Kazamićola. Ako se na listu dodaju i bujni vinogradi i napuštene uvale, lako je videti zašto Iskija brzo postaje jedna od destinacija u usponu u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -