16.1 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Zbogom mamurluku, stiže mezcal

Glavobolja, mučnina, problemi sa stomakom…sve su to dobro poznati simptomi mamurluka. Od kad postoji alkohol, od tada postoji i mamurluk. Upravo zbog toga naučnici širom sveta pokušavaju da pronađu način kako da se reše neugodnog iskustva jutra posle. Da li su možda blizu rešenja, i da li je mamurluku konačno došao kraj?

Hronično ispijanje alkohola je svakako štetno, bez obzira na količinu. Nakon lepo provedene večeri i druženja sa ekipom i čašicom, obavezan je mamurluk koji nastupa dan kasnije. Baš zbog toga, stručnjaci tvrde da postoje pića koja izazivaju jači mamurluk od drugih, i da ne treba konzumirati takve destilate. Rešenje dolazi u vidu pića koje se zove mezcal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tuzlu Kadın (@tuzlukadin)

Pića ne treba mešati i ne treba kombinovati nešto nespojivo. Svaki alkohol izaziva dehidraciju i svaki izaziva i mamurluk, ali njegova jačina zavisi od nusprodukta fermentacije koji se nađu u čaši pića koju popijemo, kao i raznim dodacima. Oni daju boju i ukus pićima, ali se teško razgrađuju. Najčistija pića izazivaju najmanji mamurluk, to je činjenica, i takva treba konzumirati.

Naučnici poslednjih par godina proučavaju dejstvo mezcal-a, alkoholnog pića od agave koje je sve popularnije na globalnoj barskoj sceni. To jako tradicionalno meksičko piće, starije od tekile. Iako potiču od iste biljke, razlikuju se po načinu proizvodnje. Mezcal ne sadrži nikakve aditive, jedini je sastojak agava, zbog čega je i svrstano među najmanje štetna pića sveta.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Mezcal se dobija pečenjem biljke agave u podzemnim jamama, što konačnom proizvodu daje ukus dima. Pečena agava se zatim gnječi, fermentira i destilira kako bi se dobilo jako piće. Postaje sve popularnije u svetu i smatra se vrhunskim žestokim pićem zbog tradicionalnih metoda proizvodnje i jedinstvenog profila ukusa.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -