15.7 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Alta Badia, najlepša planinska idila Italije

Ukoliko tražite zaista savršenu snežnu idilu kako biste proveli najlepši zimski odmor, Italija ima pravu destinaciju za vas. Doduše, ova dolina nije samo atraktivna zimi, turista uvek ima bez obzira koja je sezona i godišnje doba. Podjednako je lepa i bela i zelena

Alta Badia je slikovita dolina smeštena u Dolomitima, na severu Italije. Nalazi se u regionu Južni Tirol u oblasti Trentino-Alto Adige/Südtirol. Dolina je poznata po svojim prelepim pejzažima, šarmantnim selima i aktivnostima na otvorenom. Radi se o skijalištu i zapanjujućem mestu na severnu Italije koje će vas oduševiti planinskim vazduhom i aktivnostima zbog kojih ćete poželeti što pre se ponovo vratite.

Alta Badia je popularna destinacija za ljubitelje zimskih sportova. Ova regija nudi odlične mogućnosti za skijanje sa pristupom Dolomiti Superski području, jednom od najvećih ski mreža na svetu. Sella Ronda skijaški krug, koji obuhvata masiv Sella, poznata je ruta u ovom području.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PASSIONE DOLOMITI (@passionedolomiti)

Planine Dolomiti koje okružuju dolinu se nalaze na Uneskovoj listi. Jedinstvene geološke formacije i zadivljujući pejzaži čine ovo mesto rajem za planinare, alpiniste i ljubitelje prirode. Upravo zbog toga je popularna destinacija i u toplijim mesecima godine.

Alta Badia postaje raj za bicikliste i ljubitelje planinskog biciklizma u letnjem periodu godine. Planinski teren pruža izazovne staze i zadivljujuće poglede za entuzijaste svih nivoa veština. Za one koji su zainteresovani za golf, Alta Badia ima golf teren okružen Dolomitskim vrhovima. Igranje golfa ovde pruža jedinstveno i slikovito iskustvo.

Pored toga, dolina je poznata i po brojnim spa centrima. Hoteli nude spa-tretmane, saune i bazene, ali takođe i sezonske saune u snegu. Nakon skijanja, gosti hotela mogu uživati na terasama u udobnim ležaljkama odakle se pruža pogled na planine.

Ova regija takođe važi za gastronomski centar, u kom služe kulinarske ponude koje kombinuju uticaje italijanske i tirolske kuhinje. Alta Badia ima nekoliko restorana sa Mišlenovim zvezdama, a lokalna kuhinja često uključuje obilna planinska jela.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Možda i najznačajnija osobina ovog kraja je kombinacija kultura. Ovo područje je spoj italijanskog i austrijskog i uticaja, što doprinosi bogatom kulturnom nasleđu. Dolina je ispunjena šarmantnim selima, kao što su Korvara, San Kasijano i La Vila. Ova sela održavaju tradicionalnu alpsku atmosferu pružajući istovremeno moderne pogodnosti za turiste.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -