22.9 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Budućnost turizma u Amsterdamu

Amsterdam je više puta pokušao da se distancira od imidža destinacije koja služi isključivo za zabavu. Međutim, to nije uticalo na turiste, i čelnici grada sada pokušavaju da promene pristup. Njihova nova vizija podrazumeva nove ideje, ekološki život, zdravu okolinu i multikulturalnost

Amsterdam je u poslednjoj akciji “Drži se dalje” pokušao da odvrati turiste od danonoćnog partijanja i divljanja po ulicama. Kako to nije uspelo, oni planiraju novu akciju koja nudi potpuno drugačiju viziju i budućnost turizma u gradu.

Nakon što je propala poslednja kampanja 2023. godine, nova će biti pokrenuta pod imenom „Obnovi svoj pogled“. U nadi da će privući drugačiji tip posetilaca, prema saopštenju lokalnih vlasti, nova kampanja podstiče turiste da vide i upoznaju grad očima meštana. Svi turisti koji traže senzaciju i vulgarnu zabavu u gradskoj četvrti Crvenih fenjera i sličnim lokalima nemaju mogućnost da vide drugačiju stranu grada.

Kampanja će započeti početkom sledeće godine i trajaće do kraja 2025. godine. Grad će biti predstavljen kao mesto za ideje, inicijative i inspiraciju. Akcenat neće biti na dosadađnjim sadržajima, turistima se nude nova iskustva bazirana na raznolikosti i multikulturalnosti, navodi Euronews.

Kampanja “Drži se dalje” u početku je bila usmerena na mlade Britance, ali je odluka promenjena kako bi bila usmerena ka svima. Od svog pokretanja, kampanja je povezana sa merama za suzbijanje nepristojnog ponašanja u središtu grada.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Njihova poruka je jasna: Amsterdam je kosmopolitski grad smešten na samo nekoliko kvadratnih kilometara. To je mesto eksperimentiranja i kreativnosti, sa puno prostora za sveže ideje i novu inspiraciju. Hiljade alternativnih perspektiva čine grad jedinstvenim i gradom koji se neprestano se razvija. Pronađite svoju zajednicu, preispitajte svoje mišljenje i proširite svoju maštu sa novim inicijativama koje će obnoviti vaš pogled na Amsterdam.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -