19.3 C
Belgrade
sreda, maj 1, 2024

Stenice u borbi protiv turista u Atini

Policija u Grčkoj sprovodi istragu nakon što su turisti bili meta prevare. Njih su pokušali da prevare za sada nepoznati počinioci, a iz Ministarstva zdravlja kažu da su plakati ispred stambenih zgrada u Atini apsolutno neistiniti

U Grčkoj su nepoznati počinioci izmislili najezdu stenica kako bi se rešili turista. Ovakav vid borbe protiv turista još uvek nije zabeležen nigde. Zbog toga je veliki broj njih već napustio stanove u Atini zbog notorne izmišljotine.

U saopštenju Ministarstva navodi se da plakati ispred stambenih zgrada u centru Atine imaju lažne logotipe Ministarstva i Grada, i da su neistiniti, navodi The Guardian. Na plakatima je na engleskom stajalo da su vlasti naredile evakuaciju lokalnih privatnih pansiona i apartmana kako bi se zaštitilo javno zdravlje stalnih grčkih stanara. Navodeći izmišljenu najezdu stenica, zapretili su turistima kaznom od 500 evra ako ne napuste smeštaj.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je zatražilo od policije da učini sve što je potrebno kako bi se rešila situacija. Rečeno je da nikome nije dopušteno da teroriše i dezinformiriše javnost po pitanju javnog zdravlja.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Stenice, koje su uglavnom nestale iz svakodnevnog života do 1950-ih, ponovno su se pojavile u poslednjim decenijama. Postale su sve otpornije na hemijske tretmane, i sve češče se mogu naći u kolektivnim smeštajima i jedinicama za izdavanje.

U Grčkoj nije zabeležen veći problem sa stenicama, kao što je to skoro bio slučaj sa Francuskom. Turisti su tom prilikom objavili fotografije i videozapise koji navodno prikazuju insekte u pariškom lokalnom saobraćaju, brzim vozovima i na aerodromima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -